• Business

    Κ. Κωνσταντακόπουλος: Κατ’ αρχήν συμφωνία με τράπεζα για το τρίτο νεοαποκτηθέν πλοίο της Costamare

    Γρηγόρης Ζήκος

    Γρηγόρης Ζήκος. CFO Costamare


    Επί της αρχής συμφωνία με μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα για τη χρηματοδότηση της απόκτησης και του τρίτου νεοαποκτηθέντος πλοίου της εξασφάλισε η ναυτιλιακή Costamare, συμφερόντων του εφοπλιστή Κ. Κωνσταντακόπουλου.

    Όπως ανέφερε σε αναλυτές ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Γρηγόρης Ζήκος, η Costamare βρίσκεται στη διαδικασία της οριστικοποίησης των εγγράφων για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων εβδομάδων.

    Γενικά, θα έλεγα ότι η αγορά χρέους των εμπορικών τραπεζών είναι ανοιχτή για τις εταιρείες containerships με καλό παρελθόν και για συμφωνίες που έχουν λογική, ειδικά με τη στήριξη μίας ναύλωσης από μεγάλη εταιρεία”, ανέφερε ο κ. Ζήκος, σύμφωνα με το TradeWinds.

    Πρόκειται για το χωρητικότητας 7.500 teu Maersk Kowloon (κατασκευής 2005), που παραδόθηκε τον περασμένο Μάιο και είναι ναυλωμένο από τη Maersk Line με πενταετές συμβόλαιο, ενώ τα άλλα δύο νεοαποκτηθέντα πλοία της εταιρείας, τα χωρητικότητας 4.900 teu containerships Leonidio και Kyparissia (κατασκευής 2014 αμφότερα) είναι ναυλωμένα επίσης από τη Maersk Line με επταετή συμβόλαια.

    Υπενθυμίζεται ότι η Costamare ανακοίνωσε χθες τα οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου 2017, που ήταν καλύτερα των αναμενομένων. Ειδικότερα, παρουσίασε κέρδη ύψους 20,6 εκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένα σε σχέση με τα 37,04 εκατ. δολάρια που είχε παρουσιάσει στο β’ τρίμηνο 2016, μία πτώση που αποδίδεται αφενός στο γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο η εταιρεία έχει πουλήσει κάποια από τα πλοία της, αφετέρου στο ότι κάποια νεοαποκτηθέντα πλοία δεν είχαν ενσωματωθεί πλήρως στον στόλο της στη διάρκεια του τριμήνου. Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,21 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών κατά 2 σεντς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα κέρδη τριμήνου της Costamare

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Α. Φράγκου: Κάτω από τον πήχη τα κέρδη τριμήνου της Navios Midstream Partners

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Δεύτερο reverse split μέσα σε ένα μήνα για τη μετοχή της Diana Containerships



    ΣΧΟΛΙΑ