• Business

    Γεωργιόπουλος και Fredriksen ξεφορτώνονται τα παλιά τους τάνκερ

    Πήτερ Γεωργιόπουλος John Fredriksen ναυτιλία

    Πήτερ Γεωργιόπουλος (αριστερά) και John Fredriksen (δεξιά), δύο από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές διεθνώς


    Την πώληση των παλαιότερων τάνκερ της δρομολογεί η ναυτιλιακή Gener8 Maritime, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Γεωργιόπουλου, ενώ τον ίδιο δρόμο φαίνεται πως ακολουθεί και ένας άλλος κολοσσός των τάνκερ, η Frontline του John Fredriksen.

    Ειδικότερα, η Gener8 φέρεται να έχει βάλει πωλητήριο σε δύο τάνκερ κατασκευής προ του 2000, καθώς και σε ένα παλιό aframax, με πηγές της αγοράς που επικαλείται το TradeWinds να αναφέρουν ότι δεν υπάρχει τελική συμφωνία, αλλά προχωρημένες συζητήσεις.

    Πρόσφατα μάλιστα υπήρξε φημολογία και γύρω από το χωρητικότητας 106.000 dwt Pericles (κατασκευής 2003), για το οποίο πληροφορίες της αγοράς έλεγαν ότι έχει συμφωνηθεί η πώλησή του έναντι 11,7 εκατ. δολαρίων. Νεώτερες πληροφορίες του TradeWinds αναφέρουν ότι το deal αυτό χάλασε, όμως υπάρχει νέος υποψήφιος αγοραστής στον ορίζοντα.

    Σύμφωνα με το VesselsValue, η Gener8 διαθέτει αυτή τη στιγμή συνολικά 38 τάνκερ, με μέσο όρο ηλικίας τα 6 μόλις χρόνια.

    Από την άλλη, η Frontline φέρεται να προχώρησε στην πώληση του χωρητικότητας 153.000 dwt Front Ardenne (κατασκευής 1997), του μοναδικού πλοίου στον στόλο των 50 και πλέον τάνκερ της εταιρείας που κατασκευάστηκε πριν το 2000, έναντι 8-8,5 εκατ. δολαρίων. Αν η κίνηση αυτή επιβεβαιωθεί, το παλαιότερο πλοίο της Frontline θα είναι το χωρητικότητας 298.000 dwt Front Ariake (κατασκευής 2001).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιάννης Μυτιληναίος: Συνεχίζει τις στρατηγικές business στη ναυτιλία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημήτρης Βερνίκος: Η Vernicos αγόρασε και το τελευταίο ρυμουλκό της Pacific Basin

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Δράγνης: Νέα παραγγελία για τάνκερ στα αναγεννημένα ναυπηγεία STX



    ΣΧΟΛΙΑ