• Business

    Γ. Προκοπίου: Τι προβλέπουν οι αναλυτές για τα μερίσματα της Dynagas LNG

    Γιώργος Προκοπίου ναυτιλία

    Γιώργος Προκοπίου, επικεφαλής Dynagas LNG Partners


    Οι μέτοχοι της ναυτιλιακής Dynagas LNG Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν και τα επόμενα χρόνια το τακτικό τους μέρισμα, έστω κι αν χρειαστεί να βοηθήσει σε αυτό και η μητρική Dynagas, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η Dynagas LNG ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος της τάξεως των 0,4225 δολαρίων ανά κοινή μετοχή, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tony Lauritzen, ξεκαθάρισε πως η διανομή του μερίσματος είναι εξασφαλισμένο βραχυπρόθεσμα, και σίγουρα για όλο το 2018.

    Την ίδια αίσθηση έχει και ο Ben Nolan της Stifel, που θεωρεί πως με τα σημερινά δεδομένα η εταιρεία μπορεί να δίνει μέρισμα έως και μέσα στο 2019, όμως επισημαίνει πως υπάρχουν κενά μεταξύ των ναυλώσεων τριών πλοίων της Dynagas LNG, ενώ ένα ακόμα δεν έχει εξασφαλισμένη ναύλωση μετά το τέλος της τρέχουσας απασχόλησής του, το 2018, και αυτό πιθανόν να επηρεάσει τα έσοδα της εταιρείας.

    Αυτά τα κενά και η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και ανάπτυξη των μερισμάτων θα μπορούσαν εύκολα να επιλυθούν μέσω της παραχώρησης πλοίων από τη μητρική – υπάρχουν εννέα από τα οποία μπορεί να διαλέξει”, τόνισε ο Νόλαν, σύμφωνα με το TradeWinds. “Ωστόσο, αυτές οι παραχωρήσεις θα έχουν οικονομική λογική μόνο αν το κόστος της μετοχής είναι λογικό, που κατά την άποψή μας είναι πιθανό σε μία τιμή πάνω από τα 17 δολάρια ανά μετοχή. Απόντος αυτού του στοιχείου, η μητρική ίσως χρειαστεί να βρει έναν δημιουργικό τρόπο να υποστηρίξει τη θυγατρική, κάτι που αναμένουμε ότι θα κάνει”, πρόσθεσε.

    Πάντως, ο οικονομικός διευθυντής της Dynagas LNG, Michael Gregos, ξεκαθάρισε πως η εταιρεία δε θα βιαστεί για την απόκτηση αυτών των πλοίων από τη μητρική. “Έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε. Δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι που θα μας φέρει σε χειρότερη θέση στο μέλλον”, υπογράμμισε και σημείωσε: “Είμαστε σε μία θέση όπου το μέρισμα, το τρέχον μέρισμα είναι ασφαλές και πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος να συνεχίσουμε είναι να είμαστε υπομονετικοί, αλλά και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες όταν έρθει η ώρα”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Ψήφο εμπιστοσύνης στον Fredriksen δίνουν οι αναλυτές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Προκοπίου: Οριακά κέρδη για την Dynagas LNG στο β’ τρίμηνο 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χ. Βαφειάς: Γιατί η Drewry αναβαθμίζει τη μετοχή της StealthGas σε «ελκυστική»



    ΣΧΟΛΙΑ