• Business

    Γ. Κούστας: Πονάει ακόμα η Danaos από την κατάρρευση της Hanjin

    Κούστας

    Δρ. Γιάννης Κούστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Danaos Corporation


    Η κατάρρευση της άλλοτε κραταιάς Hanjin Shipping εξακολουθεί να “πονάει” τη ναυτιλιακή Danaos, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, που συνεχίζει να παρουσιάζει σημαντικά μειωμένα έσοδα σε σχέση με το 2016.

    Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου 2017 που ανακοίνωσε η εταιρεία, στην περίοδο αυτή η Danaos παρουσίασε κέρδη ύψους 20,2 εκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένα κατά 54% σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2016, όταν είχε παρουσιάσει κέρδη 44,6 εκατ. δολαρίων, ενώ και ο τζίρος ήταν σημαντικά πεσμένος σε ετήσια βάση, και διαμορφώθηκε στα 113,8 εκατ. δολάρια (πτώση 17% σε σχέση με το β’ τρίμηνο 2016).

    Πάντως, τα κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 0,26 δολαρίων ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που τοποθετούνταν κάτω από τα 0,20 δολάρια.

    Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου της Danaos, ο Γιάννης Κούστας απέδωσε τη μείωση των κερδών στην πτώση των εσόδων λόγω της κατάρρευσης της Hanjin, η οποία είχε ναυλώσει πλοία της εταιρείας, ενώ γενικότερα για την εικόνα της αγοράς των containerships παρατήρησε πως είναι πιο υγιής, όμως οι εν εξελίξει παραγγελίες πλοίων και η βελτιωμένη διαπραγματευτική ισχύς των νέων συμμαχιών στο χώρο αναμένεται να διατηρήσουν την πίεση στις τιμές των ναύλων για αξιόλογο χρονικό διάστημα.

    Η αγορά καρκινοβατεί σε επίπεδα λίγο πάνω από τα χαμηλά του 2016, όμως δεν έχουμε δει ακόμα μία ουσιαστική βελτίωση που να σηματοδοτεί μία ανάκαμψη της αγοράς”, σημείωσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Β. Μαρινάκης: Επέκταση ναύλωσης τάνκερ με… έκπτωση στην Total

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Χατζηπατέρας: Τροποποίησε τους όρους δανείου 758 εκατ. δολ.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παρασκήνιο: Ποια εταιρία θέλει να αγοράσει φέρι μποτ για την γραμμή Πειραιάς-Κύθηρα



    ΣΧΟΛΙΑ