• Business

    Γ. Οικονόμου: Υπόμνημα στην DryShips από τη SEC – Τι ζητά από την εταιρεία

    Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής Cardiff Marine


    Υπόμνημα από την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) δέχθηκε η ναυτιλιακή DryShips, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, με το οποίο ζητά στοιχεία για τις δημόσιες προσφορές στις οποίες προχώρησε η εταιρεία από τον Ιούνιο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2017.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εισηγμένη στον Nasdaq DryShips, θα παράσχει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα στη SEC.

    Σημειώνεται ότι η διοίκηση της DryShips βρίσκεται στο στόχαστρο σειράς προσφυγών στη Δικαιοσύνη από μετόχους της που υποστηρίζουν πως οι συμφωνίες της με το καναδικό fund Kalani Investments βοήθησαν στην «τεχνητή διόγκωση» της μετοχής και οδήγησαν σε παράνομο πλουτισμό.

    Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει μία προσφορά πώλησης δικαιωμάτων αγοράς μετοχών, συνολικής αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Ειδικότερα, όπως είχε γράψει το mononews.gr, ο κ. Οικονόμου είχε συμφωνήσει πρόσφατα να εξαγοράσει επιπλέον κοινές μετοχές της ναυτιλιακής του μετά το τέλος της αμφιλεγόμενης συνεργασίας του με το καναδέζικο fund Kalani Investments, χωρίς να χρειάζεται ο ίδιος να καταβάλει μετρητά αλλά -αντίθετα- να παραχωρήσει το 49% που κατείχε στο pool της Heidmar, μιας εταιρείας με έδρα το Κονέκτικατ των ΗΠΑ που εξειδικεύεται στην εμπορική διαχείριση δεξαμενόπλοιων. Έτσι, ο κ. Οικονόμου έλαβε 36 εκατ. μετοχές της ναυτιλιακής του στην τιμή των 2,75 δολ./τεμάχιο, ενώ η DryShips θα αποπληρώσει επίσης 27 εκατ. δολάρια χρέους προς εταιρείες συμφερόντων του εφοπλιστή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στην αντεπίθεση ο εφοπλιστής Κ. Λεντούδης: Ψευδείς οι κατηγορίες περί λαθρεμπορίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Οικονόμου: Πού θα επενδύσει 100 εκατ. δολ. – Πτώση της μετοχής του κατά 7%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυλαία για τη Rickmers Maritime Trust: Αποσύρονται οι μετοχές της



    ΣΧΟΛΙΑ