• Business

    Γ. Χατζηπατέρας: Η Dorian LPG έφερε κέρδη-έκπληξη στη Seacor Holdings

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Dorian LPG


    Κέρδη-έκπληξη έφερε στην Seacor Holdings η εμπλοκή της με την ναυτιλιακή εταιρεία Dorian LPG, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γ. Χατζηπατέρα, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Η Seacor ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2017 καθαρά κέρδη 4,1 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι απωλειών 27,2 εκατομμυρίων δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο του 2016, με τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 0,24 δολάρια, όταν οι αναλυτές προέβλεπαν κατά μέσο όρο απώλειες 0,58 δολαρίων ανά μετοχή (!) σύμφωνα με την Stifel.

    Το πιο “φωτεινό” σημείο στα αποτελέσματα τριμήνου της Seacor ήταν αναμφίβολα τα κέρδη της από την επένδυσή της στην Dorian LPG, που ανήλθαν στα 21,3 εκατομμύρια δολάρια, την ώρα που τα κέρδη της από τον τομέα τον ναυτιλιακών υπηρεσιών, που περιλαμβάνει τον δικό της στόλο, μειώθηκαν στα 14,3 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 16,4 εκατ. δολαρίων στο α’ τρίμηνο 2016, ενώ από τις offshore δραστηριότητές της υπέστη ζημίες 18,6 εκατομμυρίων δολαρίων, όταν στο α’ τρίμηνο του 2016 ήταν στα 12,8 εκατ. δολάρια.

    Εν τω μεταξύ, όπως γράφαμε στο mononews τον προηγούμενο μήνα, η Dorian LPG εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγου προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητά της, που στο τέλος του 2016 είχε διαμορφωθεί στα 30 εκατομμύρια δολάρια, συν ακόμα 50 εκατομμύρια δολάρια που είναι δεσμευμένα για συγκεκριμένες δραστηριότητες.

    Οι σκέψεις αυτές της Dorian LPG για χρηματοδότηση από τις αγορές, διόλου τυχαία, έρχονται σε μία περίοδο όπου οι υψηλές τιμές που καταγράφονται στην αγορά των VLGCs καθιστούν δύσκολη την απόκτηση νέων πλοίων που θα ήθελε ο Γιάννης Χατζηπατέρας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς η Moody’s έκανε την Αγγελική Φράγκου να χαμογελάσει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήτερ Γεωργιόπουλος: Και κέρδισε και πούλησε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ν. Τσάκος: Σχεδιάζει ανανέωση του στόλου της η TEN;



    ΣΧΟΛΙΑ