• Business

    Α. Φράγκου: Στα 118 εκατ. δολάρια το τελικό κόστος εξαγοράς των 14 πλοίων της Rickmers Trust

    αγγελικη φραγκου

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Στα 59 εκατομμύρια δολάρια, και όχι στα 54, όπως είχε γίνει γνωστό αρχικά, ανήλθε τελικά το κόστος της εξαγοράς των τελευταίων εννέα containerships της χρεοκοπημένης Rickmers Maritime από τον όμιλο Navios της Αγγελικής Φράγκου.

    Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Navios απέκτησε συνολικά 14 πλοία της Rickmers Maritime, με τα πρώτα πέντε πλοία να κοστολογούνται συνολικά επίσης στα 59 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι, το συνολικό κόστος εξαγοράς και των 14 πλοίων διαμορφώθηκε στα 118 εκατομμύρια δολάρια.

    Η αύξηση του κόστους για την εξαγορά των τελευταίων 9 πλοίων της Rickmers σημαίνει ότι αυξάνεται το μερίδιο των εσόδων που θα εισρεύσουν στα ταμεία των πιστωτών του trust. Έτσι, h HSH Nordbank θα λάβει τελικά 17,1 εκατομμύρια δολάρια (έναντι 16,7 εκατ. δολαρίων που είχε γίνει γνωστό ότι θα λάμβανε αρχικά) και οι ομολογιούχοι 10 εκατ. δολάρια (από 9,1 εκατ. δολάρια), ενώ η Commerzbank θα λάβει το ίδιο ποσό: 1,2 εκατ. δολάρια. Τα υπόλοιπα έσοδα από την εξαγορά θα δοθούν για την αποπληρωμή δανείων από την HSH και την DBS.

    Αθροιστικά, οι τρεις εξασφαλισμένοι πιστωτές θα λάβουν 28,9 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 27 εκατ. δολαρίων που θα λάμβαναν αρχικά, με το ποσοστό αναπλήρωσης να αυξάνεται από το 11,4% στο 12,1%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Οικονόμου: Deal-σταθμός για τον εφοπλιστή – Έκρηξη της μετοχής κατά 52%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Πίττας: Συρρικνώθηκαν οι ζημίες της Euroseas στο β’ τρίμηνο 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα… μικρά βήματα της Aegean Marine έπεισαν τους επενδυτές – Θεαματική άνοδος για τη μετοχή της εταιρείας



    ΣΧΟΛΙΑ