• Business

    Α. Φράγκου: H Navios Containers έβαλε ξανά τη Navios Partners σε τροχιά κερδοφορίας

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Στην κερδοφορία επέστρεψε η Navios Maritime Partners της Αγγελικής Φράγκου στο τρίτο τρίμηνο του 2017, εν μέρει χάρη στα έσοδά της από τη νεοσυσταθείσα θυγατρική της Navios Maritime Containers.

    Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρεία, στπ γ’ τρίμηνο 2017 εμφάνισε κέρδη 9,2 εκατ. δολαρίων,έναντι ζημιών 33,9 εκατ. δολαρίων κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, με τα έσοδα από τα πλοία της Navios Partners να καταγράφουν αύξηση σχεδόν 20% σε ετήσια βάση και να φτάνουν στα 60 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 9,3 εκατ. δολάρια προήλθαν από την Navios Containers, η οποία ιδρύθηκε για να “υποδεχθεί” τα 14 containerships που απέκτησε η Navios από την Rickmers Maritime Trust.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ξεπέρασαν ελαφρώς τις προσδοκίες της αγοράς και διαμορφώθηκαν σε 4 σεντς του δολαρίου.

    Η Νavios Partners αναμένεται να δημιουργήσει σημαντική ροή ρευστότητας, καθώς δεν έχει σημαντικές βραχυπρόθεσμες ωριμάνσεις και διαθέτει χαμηλή μόχλευση”, δήλωσε για τα αποτελέσματα τριμήνου η Αγγλική Φράγκου.

    Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Navios Containers προχώρησε σε έκδοση νέων μετοχών αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο των σχεδίων της για επέκταση του στόλου της.

    Όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη στην αγορά OTC του Όσλο εταιρεία, εξέδωσε 9,1 εκατομμύρια μετοχές έναντι 5,50 δολαρίων η καθεμιά, με τα έσοδα από την πώληση να προορίζονται για την κάλυψη μέρους της δαπάνης για την απόκτηση τεσσάρων panamaxes, που θα στοιχίσει συνολικά 96,8 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για πλοία τα οποία καλύπτονται με χρονοναύλωση για περίπου τρία χρόνια έναντι 27.156 δολαρίων ημερησίως.

    Η μητρική Navios Maritime Partners αγόρασε νέες μετοχές ύψους 10 εκατ. δολαρίων, αυξάνοντας το μερίδιό της στη θυγατρική στο 34%. Παράλληλα, τόσο η Navios Partners όσο και η Navios Maritime Holdings έλαβαν δικαιώματα προτίμησης πενταετούς διάρκειας επιπλέον για ποσοστό 6,8% και το 1,7% των νέων μετοχών αντίστοιχα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Ανακάμπτει η αγορά των chemical tankers

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Λογοθέτης: Γιατί κόπηκε στα δύο το νεότευκτο containership που είχε ο εφοπλιστής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο χρησμός του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά – Επενδύστε τώρα στην Ελλάδα. Μην καθυστερείτε



    ΣΧΟΛΙΑ