• Business

    Ένας… γκουρού μπαίνει στο κοινό εγχείρημα της Costamare με την Dohle

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος.

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος. CEO Costamare


    Ένας “γκουρού” των ναυλώσεων θα συμμετέχει στο σημαντικό εγχείρημα που ετοιμάζουν η ναυτιλιακή Costamare Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, και η γερμανική Dohle Group, και αφορά στη μεγαλύτερη ναυλομεσιτική συνεργασία στην αγορά των containerships.

    Όπως γράφαμε στο mononews.gr τον περασμένο Αύγουστο, οι δύο εταιρείες έχουν υποβάλει ήδη από τις 10 Αυγούστου αίτημα στις γερμανικές αρχές ανταγωνισμού για τη σύσταση μίας κοινής ναυλομεσιτικής επιχείρησης. Αν το deal ολοκληρωθεί επιτυχώς, οι δύο εταιρείες θα ελέγχουν από κοινού πλοία συνολικής χωρητικότητας άνω των 936.000 teu, ξεπερνώντας τη Seaspan, που σήμερα κατέχει τα πρωτεία με πλοία χωρητικότητας 829.759 teu.

    Σε αυτό το εγχείρημα λοιπόν, όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται το TradeWinds, θα συμμετέχει ο Sebastian Diedrich, έμπειρο στέλεχος του ομίλου Hamburg Sud, που θεωρείται ειδικός στις ναυλώσεις, ενώ στο εγχείρημα θα έχει ρόλο και ο Andreas Schulte-Westhof της Dohle.

    Στο πρόσφατο conference call για τα αποτελέσματα τριμήνου της Costamare, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Γρηγόρης Ζήκος έκανε μία σύντομη αναφορά στη συνεργασία με την Dohle. “Είναι μία επιχείρηση διαπραγμάτευσης ναυλώσεων όπου θα συνδυάσουμε τις εμπορικές δραστηριότητες του στόλου μας”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι “αισθανόμαστε πως είναι κάτι που γενικά έχει νόημα”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έκπληξη από την Αγγελική Φράγκου: Στο 99% φτάνουν οι ναυλώσεις της Navios

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Τσάκος: Η Total ναύλωσε τάνκερ suezmax της TEN

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η εκρηκτική άνοδος των εισαγωγών βωξίτη στην Κίνα ευνοεί το ξηρό φορτίο



    ΣΧΟΛΙΑ