• Business

    Απίστευτα λεφτά στη ναυτιλία: O Δ. Προκοπίου πούλησε πλοίο στη διπλάσια τιμή από αυτήν που το αγόρασε

    ναυτιλία ναυλαγορά εφοπλιστές


    Μία πολύ επικερδή συναλλαγή φέρεται να έκανε ο Έλληνας εφοπλιστής Δημήτρης Προκοπίου, καθώς η ναυτιλιακή εταιρεία Centrofin, της οποίας ηγείται, εμφανίζεται να πούλησε ένα bulker σε τιμή υπερδιπλάσια από αυτήν που είχε πληρώσει για την απόκτησή του.

    Σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλείται το TradeWinds, η Centrofin πούλησε το χωρητικότητας 52.500 dwt CE Guardian (κατασκευής 2006) έναντι ποσού μεταξύ 10 και 10,6 εκατομμυρίων δολαρίων, μόλις 14 μήνες αφού το απέκτησε από την ιαπωνική Shinomiya Tankerμ έναντι μόλις 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων!

    Η ταυτότητα του αγοραστή δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ το VesselsValue υπολογίζει την τιμή του πλοίου στα 10,3 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένη κατά 2,4 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με τις αρχές του έτους.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο η Centrofin προχώρησε για πρώτη φορά μετά από επτά ολόκληρα χρόνια σε πώληση bulker, με τον αγοραστή να είναι επίσης από την Ελλάδα. Ο λόγος για το χωρητικότητας 170.000 dwt πλοίο CE-Duke (κατασκευής 2001), που φέρεται να πωλήθηκε έναντι περίπου 9 εκατ. δολαρίων, ενώ η Centrofin το είχε αποκτήσει τον Μάιο του 2006 από τη Formosa Plastics έναντι 56,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος απειλεί να μπλοκάρει το μεγάλο deal της Α. Φράγκου με τα 14 containerships

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Τσάκος: Στο «φουλ» οι μηχανές της ναυτιλιακής του μετά τα ισχυρά κέρδη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτα λεφτά στη ναυτιλία: Πώς ο Β. Μαρινάκης σε 6 μήνες έβγαλε κέρδος 10 εκατ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ