• Business

    Χ. Βαφειάς: Επεκτείνονται οι ναυλώσεις τριών πλοίων της StealthGas

    Χάρης Βαφειάς StealthGas ναυτιλία

    Χάρης Βαφειάς, εφοπλιστής


    Την επέκταση των ναυλώσεων τριών πλοίων της ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρεία StealthGas, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Χάρη Βαφειά.

    Ειδικότερα, τα πλοία Gas Defiance και Gas Shuriken (αμφότερα χωρητικότητας 5.000 cbm και κατασκευής 2008) θα παραμείνουν ναυλωμένα από την Origin, το μεν πρώτο για δύο χρόνια, το δε δεύτερο για έναν χρόνο.

    Επίσης, η ναύλωση του πλοίου Gas Flawless (χωρητικότητας 6.300 cbm, κατασκευής 2007) στην Carib LPG επεκτείνεται για ακόμα έναν χρόνο.

    Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα η Drewry αναβάθμισε τη μετοχή της StealthGas σε “ελκυστική”, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή τιμή της υπολείπεται της πραγματικής αξίας της και παρέχει ένα “ευρύ περιθώριο ασφάλειας”, με δεδομένη την αναμενόμενη βελτίωση των τιμών στην αγορά των μικρών LPG.

    Όπως επισημαίνει η Drewry, η StealthGas θα έχει το 2018 υψηλή έκθεση στην αγορά spot, έναντι κάλυψης εσόδων 83% στα τέλη του 2017, ενώ υπέρ της είναι και το γεγονός ότι οι ναυλώσεις δέκα πλοίων της ολοκληρώνονται μέσα στο 2017, και οι ανανεώσεις τους αναμένεται να γίνουν σε βελτιωμένες τιμές. Έτσι, με το momentum στην αγορά να είναι ισχυρό, η StealthGas αναμένεται να έχει μία σταθερή ροή εσόδων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ναυτιλία πάει καλά, οι τράπεζες άρχισαν πάλι να δανείζουν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λιγότερα τα περιστατικά πειρατείας το 2017 – Ποιες περιοχές παραμένουν επικίνδυνες για τα πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ