• Business

    RBR Capital Advisors: Οι μεγάλες βλέψεις για την Credit Suisse

    • NewsRoom


    Τα σχέδιά του για την αναδιάρθρωση της δομής του ομίλου και της τεχνολογικής πλατφόρμας της Credit Suisse παρουσίασε η RBR Capital Advisors, το hedge fund που απ’ ό,τι φαίνεται έχει μεγάλες βλέψεις για την ελβετική τράπεζα.

    Η επενδυτική εταιρεία υποστηρίζει ότι η Credit Suisse πρέπει να επικεντρωθεί στην διαχείριση περιουσίας και να διαχωρίσει σε ξεχωριστές οντότητες τις μονάδες επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης asset.

    Συγκεκριμένα, η RBR θέλει να συγχωνεύσει και να συγκεντρώσει τις μονάδες Swiss Universal Bank, Wealth Management International και Wealth Management Asia σε μια νέα δομή, η αξία της οποίας θα υπερβαίνει την τρέχουσα αξία ολόκληρου του ομίλου.

    Η RBR πρόσθεσε πως το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse δεν πρέπει απλώς να διαχωριστεί, αλλά και να έχει την έδρα του εκτός Ελβετίας.

    Σχεδιάζει επίσης να αναδιοργανώσει από την αρχή την τεχνολογική πλατφόρμα της Credit Suisse για να εξυπηρετεί καλύτερα τους πελάτες.

    Απαντώντας στις προτάσεις της RBR, η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι είναι ευπρόσδεκτες οι απόψεις όλων των μετόχων, αλλά εστιάζει στην ισχύουσα στρατηγική της και στο τριετές σχέδιο «που βρίσκεται σε καλό δρόμο και πιστεύουμε ότι θα απελευθερώσει μεγάλη αξία για τους πελάτες και τους μετόχους μας».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η RBR Capital Advisors θέλει να διευρύνει το μερίδιό της στην Credit Suisse σε 1 δισ. ελβετικά φράγκα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε ίδρυμα αφήνει την αυτοκρατορία του ο Giorgio Armani
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγάλη παγίδα: Πιο χρεωμένοι από ποτέ οι Αμερικανοί
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι χώρες και οι κλάδοι που θα «απογειώσουν» τις ελληνικές εξαγωγές το 2018



    ΣΧΟΛΙΑ