• Business

    Η μεγάλη απόβαση της Pimco στην Ελλάδα: Tι ψάχνουν τα μεγάλα αφεντικά

    • NewsRoom

    Emmanuel Roman (Manny Roman). CEO PIMCO


    Τεράστιο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά ακινήτων φαίνεται πως εκδηλώνει η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Pimco, η οποία μετά την απόκτηση του 5% της Grivalia ΑΕΕΑΠ, “χτυπάει” εμμέσως και την Πανγαία ΑΕΕΑΠ.

    Πρόκειται για το ποσοστό της τάξεως του 65,49% που κατέχει στην Πανγαία η ολλανδική INVEL Real Estate, η οποία ελέγχεται από εταιρεία συμμετοχών, το πλειοψηφικό ποσοστό της οποίας είναι προς πώληση από τα μέλη της οικογένειας του Ισραηλινού μεγαλοεπιχειρηματία Beny Steinmetz. Πληροφορίες θέλουν την Pimco να είναι μεταξύ των ενδιαφερομένων για την απόκτηση των μεριδίων αυτών σε διαγωνισμό που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, και αν τελικά καταφέρει να τα αποκτήσει, θα καταστεί μεγαλομέτοχος στην INVEL, και άρα εμμέσως μεγαλομέτοχος της Πανγαία.

    Σημειωτέον ότι ήδη η Pimco αποτελεί μεγαλοπιστωτή της Πανγαία, έχοντας καλύψει το 2014 εξ ολοκλήρου την έκδοση πενταετούς ομολογιακού δανείου ύψους 238 εκατομμυρίων ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Τράπεζα εξακολουθεί να κατέχει το 32,66% της Πανγαία και βάσει της υπάρχουσας συμφωνίας των μετόχων ελέγχει τη διοίκηση της ΑΕΕΑΠ έως τα τέλη του 2018 (εκτός κι αν στο μεταξύ το ποσοστό της πέσει κάτω από το 20%), μία συμφωνία που δεν αναμένεται να αλλάξει ανεξαρτήτως των ανακατατάξεων στην INVEL.

    Όμως το ενδιαφέρον της Pimco για την Ελλάδα δεν περιορίζεται στην αγορά ακινήτων, αλλά επεκτείνεται και στην αγορά των “κόκκινων” δανείων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη συμφωνήσει με ελληνική εταιρεία που συμμετέχει σε σχήματα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων για την κάλυψη ομολογιακού δανείου ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, αποκτώντας ποσοστό σε αυτήν που εν θα ξεπερνά το 20%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το μεγάλο χτύπημα για όσους έχουν επιστροφή φόρου. Τι τους περιμένει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bild: Ο Σόιμπλε θέλει οι χώρες του ευρώ να χρησιμοποιούν πόρους του ESM για επενδύσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SOS εκπέμπει η κρουαζιέρα: «Οι φόροι διώχνουν τα κρουαζιερόπλοια – Απαράδεκτη η απόφαση για τη Σαντορίνη»



    ΣΧΟΛΙΑ