• Business

    Ο Ριμπολόβλεφ μετατρέπει τον Σκορπιό σε θέρετρο για λίγους και εκλεκτούς

    • NewsRoom


    Στην τελική ευθεία μπαίνει η μεγάλη επένδυση που δρομολογεί ο Ρώσος κροίσος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στο νησάκι του Σκορπιού, καθώς το έργο πήρε τελικά, με σημαντική καθυστέρηση, «πράσινο φως» από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

    Τα σχέδια του Ρώσου κροίσου περιλαμβάνουν την ανέγερση 20-22 πολυτελών μονοκατοικιών, εμβαδού από 500 έως 1.200 τετραγωνικών η κάθε μία, μαζί με εγκαταστάσεις όπως spa, εγκαταστάσεις ιππασίας, μαρίνα και εστιατόρια.

    Τα σχέδια φέρουν την υπογραφή διακεκριμένων αρχιτεκτόνων και ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 120 εκατ. ευρώ.

    Σκοπός του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και της κόρης του είναι να δημιουργήσουν ένα μοναδικό ξενοδοχειακό συγκρότημα, για λίγους και εκλεκτούς επισκέπτες, το οποίο θα είναι και το πρώτο που δημιουργείται σε ιδιωτικό νησί στην Ελλάδα. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό, εκτός από τη δομημένη ήδη από τον Αριστοτέλη Ωνάση επιφάνεια στο νησί, η οικογένεια Ριμπολόφλεβ σκοπεύει να εκμεταλλευτεί επιπλέον 16.000 τ.μ. από τα συνολικά 20.000 τ.μ. που επιτρέπουν οι όροι δόμησης.

    Να σημειωθεί ότι ο Σκορπιός υπόκειται σε ειδικό καθεστώς προστασίας, αφού ολόκληρη η ζώνη στην οποία ανήκει έχει χαρακτηριστεί Natura. Αυτό σημαίνει, με βάση τους πολεοδομικούς κανονισμούς, ότι δεν μπορεί να χτιστεί πάνω από το 5% του νησιού.

    Οι πρώτες εργασίες στο πλαίσιο της τεράστιας αυτής επένδυσης προβλέπονται να ξεκινήσουν με το νέο έτος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ριμπολόβλεφ: Έτσι πήρα τον Σκορπιό από την Ωνάση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλο το τελικό σχέδιο για τον νέο Αστέρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσουνάμι επενδύσεων στον τουρισμό: Four Seasons, Ritz Carlton, HYATT ετοιμάζουν απόβαση



    ΣΧΟΛΙΑ