• Business

    Huawei: Ο κινεζικός «δράκος» απειλεί την Apple

    • NewsRoom


    Την ανάσα της κινεζικής Huawei νιώθει η Apple, καθώς η απόσταση που χωρίζει τις δύο εταιρείες στην αγορά των έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphone) είναι ελάχιστη.

    Μάλιστα, σύμφωνα με κορυφαίο αναλυτή του κλάδου, δεν αποκλείεται να δούμε την κινεζική Huawei να παίρνει φέτος την πρωτοκαθεδρία από την Apple.

    Είναι ενδεικτικό ότι στο β΄τρίμηνο του έτους, το μερίδιο αγοράς της Huawei ήταν 11,3% στον συγκεκριμένο κλάδο, ενώ της Apple 12%.

    Ραγδαία ανάπτυξη

    «Η Huawei είναι σήμερα ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Apple και της Samsung. Η αλήθεια είναι ότι αναπτύσσονται ταχύτατα και θα ξεπεράσουν πιθανότατα την Apple στον κλάδο των smartphone, φέτος ή το ερχόμενο έτος», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο CNBC, ο αναλυτής της IDC Francisco Jeronimo.

    Η Huawei έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις στον τομέα των smartphone την τελευταία διετία, από τις οποίες είχε σημαντική ανάπτυξη. Επιπλέον, κατάφερε να λανσάρει κινητά τηλέφωνα σε μια διαφοροποιημένη γκάμα τιμών, καθώς και να απειλήσει τις Apple και Samsung στο high end κομμάτι της αγοράς.

    Προσφάτως, μάλιστα, η Huawei κυκλοφόρησε το δικό της chipset τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), γνωστό ως Kirin 970.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Daimler: Γιατί διαχωρίζει σε ξεχωριστή μονάδα τη Mercedes-Benz



    ΣΧΟΛΙΑ