• Business

    Η μεγάλη αντεπίθεση των ιδιωτών του ρεύματος: Κάνουν νέες σούπερ προσφορές


    Μήνας των… προσφορών είναι ο Οκτώβριος στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς οι ιδιώτες πάροχοι τα δίνουν όλα για να αυξήσουν το μερίδιό τους, με νέες μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες και με νέα προϊόντα που προσφέρουν προς το καταναλωτικό κοινό.

    Αυτή η έντονη κινητικότητα δεν είναι τυχαία, και συνδέεται με τη στασιμότητα που παρατηρείται στα μερίδια των ιδιωτών παρόχων ρεύματος σε σχέση με τη ΔΕΗ τους καλοκαιρινούς μήνες, αν και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η τάση αυτή ήδη ανεστράφη εν μέρει τον Σεπτέμβριο. Ο Οκτώβριος εκτιμάται ότι θα είναι καθοριστικός για τη μελλοντική πορεία της αγοράς.

    Ωστόσο, ο Οκτώβριος είναι καθοριστικός μήνας για την αγορά του ρεύματος και για έναν άλλο λόγο: στις 18 Οκτωβρίου πρόκειται να διατεθούν σε ιδιώτες παρόχους 718 Mwh/h με τη διαδικασία της δημοπρασίας ΝΟΜΕ, της μεγαλύτερης που έχει προκηρυχθεί μέχρι σήμερα. Η έκβαση της δημοπρασίας θα κρίνει πολλά για τις ισορροπίες και την εξέλιξη της αγοράς.

    Μίας αγοράς η οποία έχει πλέον ανοίξει διάπλατα για νέους παίκτες, όπως είναι οι εταιρείες φυσικού αερίου που από τον Ιανουάριο θα χάσουν το μονοπώλιό τους σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, και βλέπουν την είσοδό τους στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος ως τον καλύτερο τρόπο να καλύψουν μέρος των απωλειών που αναπόφευκτα αναμένουν.

    Είναι λοιπόν μονόδρομος οι προσφορές από την πλευρά των ιδιωτών παρόχων, στο “κυνήγι” των νέων πελατών, καθώς ο ανταγωνισμός είναι πλέον μεγάλος και ανελέητος. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία τα τιμολόγια των εναλλακτικών παρόχων στη χαμηλή τάση κινούνται πλέον στα επίπεδα ή και κάτω από τα επίπεδα των 75 ευρώ ανά μεγαβατώρα, όταν το καλοκαίρι του 2016 τα αντίστοιχα τιμολόγια της ΔΕΗ άγγιζαν τα 95 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ αντίστοιχες διαφορές καταγράφονται και στη μέση τάση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκλειστικό: Γιατί ΙΟΝ, Παπαδοπούλου και ΜΕΓΑ ξεχώρισαν στο λιανεμπόριο. Τι συνέβη με Elbisco & UNILEVER

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ELFE: Πάνω από 90 εκατ. ευρώ το χρέος στη ΔΕΠΑ-Διακόπηκε η παροχή αερίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Εθνική): Όλα έτοιμα για την έκδοση ομολόγου έως 500 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ