• Business

    Ευάγγελος Μυτιληναίος : Πώς έκανε την 4η έκπληξη μέσα στην χρονιά

    Ευάγγελος Μυτιληναίος

    Ευάγγελος Μυτιληναίος. Επικεφαλής όμιλος Μυτιληναίος.


    Η πρώτη έκπληξη που μας επεφύλασσε φέτος ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ήταν όταν ανακοίνωσε την ενοποίηση των εταιρειών του ομίλου Μυτιληναίου (Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, Αλουμίνιον της Ελλάδος, Protergia και Protergia Thermo) σε ένα ενιαίο σχήμα.

    Η δεύτερη έκπληξη ήρθε με την έκδοση του ομολογιακού δανείου ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αποδείχθηκε υπερεπιτυχημένη, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν τεράστιο, με αποτέλεσμα οι προσφορές να ξεπεράσουν τα 740 εκατομμύρια ευρώ!

    Η τρίτη έκπληξη, εδώ που τα λέμε, δεν ήταν και τόσο έκπληξη με βάση τα δύο προηγούμενα δεδομένα: η μετοχή της Μυτιληναίος τα πάει εντυπωσιακά καλά φέτος, έχοντας υπερδιπλασιάσει την αξία της σε ετήσια βάση. Σε διάστημα 52 εβδομάδων η μετοχή από τα 3,75 ευρώ σήμερα βρίσκεται πέριξ των 9 ευρώ. 

    Και τώρα έρχεται η τέταρτη φετινή έκπληξη του Ευάγγελου Μυτιληναίου, και αυτή ευχάριστη: η Protergia στρέφεται προς την ηλεκτροκίνηση, κάνοντας μία πρωτοποριακή κίνηση για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, η οποία σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα βρίσκεται ακόμα σε… εμβρυακό στάδιο.

    Η στροφή αυτή της Protergia σφραγίστηκε με τη χθεσινή ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας της εταιρείας με την Kosmocar, αποκλειστική αντιπρόσωπο της Volkswagen στην Ελλάδα. Μία συνεργασία που αφορά στο λανσάρισμα του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Volkswagen στην Ελλάδα, του e-up!, και συνίσταται στην εξής καινοτομία: με κάθε αγορά του αυτοκινήτου, η Protergia θα δωρίζει στον αγοραστή έναν οικιακό ταχυφορτιστή Powered by Protergia, ενώ θα προσφέρει επιπλέον δωρεάν ρεύμα για ένα χρόνο ή 10.000 χιλιόμετρα. Παράλληλα, ο αγοραστής του e-up! θα απολαμβάνει έκπτωση 21% στο ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνει στο σπίτι του, στο πλαίσιο του προγράμματος “e-protergia οικιακό”.

    Εξάλλου, σε όλους τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών Volkswagen (e-up!, e-Golf, Golf GTE, Passat GTE) η Protergia δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς στο προνομιακό τιμολογιακό πακέτο “e-Protergia Οικιακό” το οποίο δημιούργησε αποκλειστικά για τη συνεργασία της με την Kosmocar.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το e-up! θα κοστίζει 19.950 ευρώ, ενώ η κατανάλωσή του υπολογίζεται μόλις στο 1,1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα, όταν για ένα τυπικό βενζινομίνητο αυτοκίνητο η κατανάλωση υπολογίζεται κοντά στα 10 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα.

    Με την ενέργεια αυτή, η Protergia μπαίνει σε μία αγορά η οποία αναμένεται να γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο μίας γενικότερης στροφής προς την “πράσινη” ενέργεια, ενώ δεν αποκλείεται, αν η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποδειχθεί ικανή, να προχωρήσει και σε κατασκευές σταθμών φόρτισης, ώστε να διευκολυνθούν περαιτέρω οι μετακινήσεις των οδηγών ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Aπίστευτο: 142.000 «τυχεροί» που δεν χρωστάνε πήραν επιστροφή φόρου… 360 ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ: Αυξήσεις, επιδόματα, προσλήψεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Και όμως ισχύει: Με εντολή Τσίπρα μπήκε φόρος…. στα tablet



    ΣΧΟΛΙΑ