• Business

    Διεθνής επιτυχία για ΟΠΑΠ: Yπερκάλυψη του ομολογιακού των 200 εκατ. ευρώ


    Σε μια επιτυχία με διεθνή αντίκτυπο για την χώρα φαίνεται ότι οδεύει η δημόσια προσφορά για την έκδοση 5ετούς κοινού ομολογιακού δανείου (ΚΟΔ), έως 200 εκατ. ευρώ, από τον ΟΠΑΠ.  Η δημόσια προσφορά ολοκληρώνεται σήμερα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε σημαντικά μεγάλη συμμετοχή τόσο από θεσμικούς, όσο και από ιδιώτες επενδυτές. Ο ΟΠΑΠ θέλει να συγκεντρώσει 200 εκατ. ευρώ κατά το μέγιστον, όμως οι εγγραφές αντιστοιχούν σε κεφάλαια που ενδέχεται να ξεπεράσουν και τα 300 έως 400 εκατ.ευρώ. Το  επιτόκιο υπό αυτές τις συνθήκες  αναμένεται να διαμορφωθεί στο κάτω εύρος της έκδοσης, κοντά στο 3,4%.

    Σημειωτέον πως σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, η τελική απόδοση, το επιτόκιο και η τιμή διάθεσης θα γνωστοποιηθούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα δημοσιευθούν το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα.

    Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα αξιοποιηθούν, μεταξύ άλλων, για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του ΟΠΑΠ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, ποσό 72,1 εκατ. ευρώ θα δαπανηθεί για την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων και των πρακτορείων, 25,2 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου παιχνιδομηχανών (VLTs) και 20,3 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση τερματικών στοιχηματισμού τύπου self-service (SSBTs) και “virtual games” στα πρακτορεία.



    ΣΧΟΛΙΑ