• Business

    Αγωνία για το Ελληνικό. Περιμένοντας το προεδρικό διάταγμα

    Ελληνικό

    Αεροφωτογραφία Ελληνικό


    Στο… περίμενε παραμένει το έργο της ανάπλασης του Ελληνικού, καθώς η έναρξη των εργασιών, παρά τα όσα υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Ουάσινγκτον, δε φαίνεται να προχωρά σύντομα.

    Για να προχωρήσει το έργο, πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχετικό προεδρικό διάταγμα, μία διαδικασία που θα χρειαστεί αρκετούς μήνες. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση.

    Όμως η υπουργική απόφαση θα πρέπει να περιλαμβάνει την πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που ακόμη δεν έχει καθαρογραφεί και είναι άγνωστο πόσο θα πάρει για να καθαρογραφεί (πιθανόν εντός του μήνα). Επιπλέον, η συγκεκριμένη απόφαση θέτει και ένα σημαντικό εμπόδιο στην επένδυση, αφού οι αρχαιολόγοι κρίνουν ότι οι ουρανοξύστες που θα περιλαμβάνονται στο αναβαθμισμένο Ελληνικό, και θα φτάνουν ως και τα 200 μέτρα, δε συνάδουν με τον χαρακτήρα του αθηναϊκού τοπίου και ξεπερνούν σε ύψος το λόφο της Ακρόπολης (ασχολίαστο)…

    Παράλληλα, υπάρχει και το θέμα των αρχαίων που “ανακαλύφθηκαν” ξαφνικά στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, με το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο να ζητά να κηρυχθεί μέρος της έναρξης του Ελληνικού αρχαιολογικός χώρος (επίσης ασχολίαστο).

    Άρα, για να προχωρήσει το έργο θα πρέπει να εκδοθεί η υπουργική απόφαση της Λυδίας Κονιόρδου, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή δε θα κρύβει τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις, να εξετάσει το Συμβούλιο της Επικρατείας το προεδρικό διάταγμα, να το εγκρίνει, αλλά και να λυθούν οι άλλες εκκρεμότητες που υπάρχουν, με σοβαρότερη αυτήν της άδειας καζίνο, ο διαγωνισμός για την οποία εξακολουθεί να… αγνοείται. Το πότε θα γίνουν όλα αυτά αποτελεί σίγουρα πηγή ανησυχίας, και μόνο να ελπίζει μπορεί κανείς ότι δεν θα υπάρξουν άλλα προβλήματα που θα καθυστερήσουν τη διαδικασία ακόμα περισσότερο…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Αλεξάκης: Από το Χρηματιστήριο Αθηνών στη διοίκηση της ΕΒΖ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρευνα-σοκ: Τρία ελληνικά αεροδρόμια στα χειρότερα του κόσμου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί ο Μητσοτάκης χτίζει προφίλ του νέου ηγέτη



    ΣΧΟΛΙΑ