Menu
0.38%
Τζίρος: 189.42 εκατ.

Κωνσταντέλιας στο Ντόρτμουντ: Πέρασε ιατρικές εξετάσεις – Στην τελική ευθεία η ανακοίνωση της μεταγραφής των 32 εκατ. ευρώ

Business

Netflix: Απέκτησε σχεδόν 16 εκατομμύρια νέους συνδρομητές παγκοσμίως

Comments

Ο αναγκαστικός εγκλεισμός στο σπίτι, όπως ήταν αναμενόμενο, ευνόησε το Netflix, το οποίο ανακοίνωσε ότι αύξησε κατά 15,8 εκατομμύρια τους συνδρομητές του παγκοσμίως μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι αρχικής πρόβλεψης (προ κορονοϊού) για αύξησή τους κατά επτά εκατομμύρια.

Έτσι, ανέβασε πλέον τον συνολικό αριθμό των συνδρομητών του, διεθνώς, σε σχεδόν 183 εκατομμύρια.

Ο αριθμός των νέων συνδρομητών στο πρώτο φετινό τρίμηνο είναι περίπου διπλάσιος σε σχέση με όσους είχαν δημιουργηθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2019. Το μεγαλύτερο μέρος των νέων συνδρομητών, περίπου 4,4 εκατομμύρια, προήλθε από την Ευρώπη, ενώ 2,3 εκατομμύρια από ΗΠΑ και Καναδά.

Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου του 2020 έφθασαν τα 5,76 δισεκατομμύρια δολάρια (αυξημένα κατά 27% σε σχέση με το περυσινό πρώτο τρίμηνο), ενώ τα κέρδη του Netflix σχεδόν διπλασιάσθηκαν στα 709 εκατομμύρια δολάρια, από 344 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Από την άλλη πλευρά, το Netflix επισήμανε ότι, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, έχουν σταματήσει σχεδόν όλες οι παραγωγές του ανά τον κόσμο και ο προγραμματισμός ορισμένων νέων ταινιών και σειρών θα καθυστερήσει κατά περίπου ένα τρίμηνο.

Πάντως, το νέο περιεχόμενο που πρόκειται να προβληθεί αργότερα φέτος, είχε σε μεγάλο βαθμό ήδη κινηματογραφηθεί πριν την κρίση. Οι επενδυτές βλέπουν θετικές προοπτικές και η μετοχή της εταιρείας έχει ανέβει πάνω από 30% μέχρι στιγμής φέτος.

«Το Netflix είναι και θα συνεχίσει να είναι η εταιρεία media που έχει υποστεί τη μικρότερη επίπτωση. Το προϊόν της ταιριάζει σχεδόν τέλεια σε έναν πληθυσμό που ξαφνικά έχει βρεθεί κλεισμένος μέσα στο σπίτι» δήλωσε στο BBC ο αναλυτής Έρικ Χάγκστρομ της εταιρείας eMarketer.

Το Netflix, που εκτιμά ότι θα προσθέσει άλλους 7,5 εκατομμύρια συνδρομητές μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, έχει προσλάβει άλλα 2.000 άτομα για να αντεπεξέλθει στην αυξημένη διεθνή ζήτηση.

Προειδοποίησε, πάντως, τους επενδυτές ότι αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης μπορεί να μειωθεί στο δεύτερο εξάμηνο, καθώς οι κυβερνήσεις θα έχουν χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα και οι άνθρωποι θα «ξεπορτίζουν» συχνότερα.

Το μεγάλο ερώτημα, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι πόσους από τους νέους συνδρομητές θα καταφέρει το Netflix να κρατήσει σε πιο μόνιμη βάση, καθώς θα αυξηθεί σταδιακά ο ανταγωνισμός από άλλες πλατφόρμες streaming, όπως οι Disney Plus και Amazon Prime, ενώ παράλληλα θεωρείται δεδομένη η ύφεση.

Το Netflix ξεκαθάρισε ότι δεν εξετάζει καμία αύξηση στις τιμές των συνδρομών του.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντέλιας στο Ντόρτμουντ: Πέρασε ιατρικές εξετάσεις – Στην τελική ευθεία η ανακοίνωση της μεταγραφής των 32 εκατ. ευρώ
Κωνσταντέλιας: Εφτασε στο Ντόρτμουντ – Ο ΠΑΟΚ δεν έχει πει το «ναι» ακόμα παρά τα 30 εκατ. ευρώ, λένε στη Γερμανία
Nvidia: Στο τραπέζι επένδυση 3 δισ. στην SB Energy
Τζεφ Μπέζος: Έκλεισε το deal για τη Λίβερπουλ – Ποιοι είναι οι «συμπαίκτες» του
Σιδηρόδρομος: Πότε ολοκληρώνονται τα έργα αποκατάστασης στον κεντρικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη
Attica Group: Με τριάντα επτά πλοία κυριαρχεί στο Αιγαίο και Αδριατική ενώ εκσυγχρονίζει με νέα πλοία το στόλο της
Στο αποκορύφωμα η έξοδος από την Αττική: 23 δρομολόγια από τον Πειραιά – Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια
Ωρολογοποιία: Γιατί οι κατασκευαστές πρέπει να στραφούν στη Γενιά Ζ
Υεμένη: Έκλεισε το λιμάνι της Μόκα, κοντά στο στενό του Μπαμπ αλ Μαντέμπ, μετά από τις επιθέσεις των Χούθι
Η Berkshire αυξάνει τις συμμετοχές της σε Delta Air Lines και Alphabet