• Business

    Nestle: Προχωρά στις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών εδώ και δεκαετίες

    • Bloomberg
    Mark Schneider, CEO Nestle

    Mark Schneider, CEO Nestle


    Οι πωλήσεις της Nestle αυξάνονται καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τροφίμων στον κόσμο προωθεί τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών εδώ και δεκαετίες, ξεπερνώντας την πρώτη μείωση του όγκου των τελευταίων ετών.

    Η κατασκευάστρια του καφέ Nespresso και της τροφής για κατοικίδια Purina δήλωσε ότι αναμένει αύξηση εσόδων για ολόκληρο το έτος κατά περίπου 8%, το κορυφαίο άκρο του προηγούμενου εύρους προβλέψεων.

    Ο όγκος των πωληθέντων αγαθών άρχισε να μειώνεται το τρίτο τρίμηνο, καθώς η Nestle αυξάνει τις τιμές. Μέχρι τώρα, οι καταναλωτές ήταν πρόθυμοι να απορροφήσουν το υψηλότερο κόστος.

    Στο μεταξύ, οι ανησυχίες ότι οι επώνυμες εταιρείες καταναλωτικών ειδών μπορεί να αρχίσουν να χάνουν μερίδιο αγοράς από τους φθηνότερους κατασκευαστές ιδιωτικών ετικετών αυξάνονται, καθώς οι αγοραστές έχουν περιορισμένα μετρητά και μειώνουν το κόστος. Ο πληθωρισμός εκτοξεύεται παγκοσμίως, με το ποσοστό στη ζώνη του ευρώ να αγγίζει το ρεκόρ 10% τον περασμένο μήνα.

    Στο τρίμηνο, οι όγκοι μειώθηκαν συνολικά κατά 0,2%, καθώς ο όμιλος Nestle αύξησε τις τιμές κατά 9,5%. Οι αναλυτές δεν ανησυχούσαν υπερβολικά.

    «Δεν υπάρχει ακόμη σημάδι επικείμενης καταστροφής της καταναλωτικής ζήτησης», δήλωσε σε σημείωμα ο Bruno Monteyne, αναλυτής της Bernstein. «Η εταιρεία συνεχίζει να κάνει αυτό που κάνει πάντα: ισχυρή ανάπτυξη, διαφοροποιημένη δύναμη και χωρίς εκπλήξεις».

    Σε ορισμένα προϊόντα άρχισαν να φαίνονται τα σημάδια μείωσης της ζήτησης. Στη Nespresso, οι όγκοι μειώθηκαν και οι ευρωπαϊκές πωλήσεις περιορίστηκαν μετά το ισχυρό 2021, κατά το οποίο η ανάπτυξη ήταν διψήφια.

    Η Nestle δήλωσε επίσης την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να αγοράσει το brand Best Coffee του Seattle από την Starbucks Corp. σε άγνωστη τιμή.

    Διαβάστε ακόμη:

    Nestle: Θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια για την προστασία του καφέ



    ΣΧΟΛΙΑ