ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι πωλήσεις της Nestle αυξάνονται καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τροφίμων στον κόσμο προωθεί τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών εδώ και δεκαετίες, ξεπερνώντας την πρώτη μείωση του όγκου των τελευταίων ετών.
Η κατασκευάστρια του καφέ Nespresso και της τροφής για κατοικίδια Purina δήλωσε ότι αναμένει αύξηση εσόδων για ολόκληρο το έτος κατά περίπου 8%, το κορυφαίο άκρο του προηγούμενου εύρους προβλέψεων.
Ο όγκος των πωληθέντων αγαθών άρχισε να μειώνεται το τρίτο τρίμηνο, καθώς η Nestle αυξάνει τις τιμές. Μέχρι τώρα, οι καταναλωτές ήταν πρόθυμοι να απορροφήσουν το υψηλότερο κόστος.
Στο μεταξύ, οι ανησυχίες ότι οι επώνυμες εταιρείες καταναλωτικών ειδών μπορεί να αρχίσουν να χάνουν μερίδιο αγοράς από τους φθηνότερους κατασκευαστές ιδιωτικών ετικετών αυξάνονται, καθώς οι αγοραστές έχουν περιορισμένα μετρητά και μειώνουν το κόστος. Ο πληθωρισμός εκτοξεύεται παγκοσμίως, με το ποσοστό στη ζώνη του ευρώ να αγγίζει το ρεκόρ 10% τον περασμένο μήνα.
Στο τρίμηνο, οι όγκοι μειώθηκαν συνολικά κατά 0,2%, καθώς ο όμιλος Nestle αύξησε τις τιμές κατά 9,5%. Οι αναλυτές δεν ανησυχούσαν υπερβολικά.
«Δεν υπάρχει ακόμη σημάδι επικείμενης καταστροφής της καταναλωτικής ζήτησης», δήλωσε σε σημείωμα ο Bruno Monteyne, αναλυτής της Bernstein. «Η εταιρεία συνεχίζει να κάνει αυτό που κάνει πάντα: ισχυρή ανάπτυξη, διαφοροποιημένη δύναμη και χωρίς εκπλήξεις».
Σε ορισμένα προϊόντα άρχισαν να φαίνονται τα σημάδια μείωσης της ζήτησης. Στη Nespresso, οι όγκοι μειώθηκαν και οι ευρωπαϊκές πωλήσεις περιορίστηκαν μετά το ισχυρό 2021, κατά το οποίο η ανάπτυξη ήταν διψήφια.
Η Nestle δήλωσε επίσης την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να αγοράσει το brand Best Coffee του Seattle από την Starbucks Corp. σε άγνωστη τιμή.
Διαβάστε ακόμη:
Nestle: Θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια για την προστασία του καφέ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Barclays για ΔΑΑ: Υποβάθμιση σύστασης και νέα τιμή στόχος στα €10,10
- Ουρολογία: Ρομποτική χειρουργική μιας οπής αποκλειστικά στο Metropolitan Hospital
- Συνεργασία SoftBank – Intel για τεχνολογίες μνήμης επόμενης γενιάς για AI και HPC
- Εθνική Τράπεζα: Aλώβητο από τις προκλήσεις του 2025 το ελληνικό επιχειρείν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.