ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία η Workable, εταιρεία που ξεκίνησε από την Ελλάδα, διαθέτοντας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο ολοκληρωμένο λογισμικό διαχείρισης της διαδικασίας εξεύρεσης προσωπικού, πετυχαίνοντας νέα χρηματοδότηση, ύψους 50 εκατ. δολαρίων.
Με έδρα τη Βοστώνη και με γραφεία στο Λονδίνο, την Αθήνα, το Σαν Φρανσίσκο και το Σίδνεϊ, το λογισμικό της Workable χρησιμοποιείται σήμερα από 20.000 εταιρείες σε περισσότερες από 100 χώρες, αξιολογώντας περίπου 50 εκατομμύρια υποψηφίους για θέσεις εργασίας.
Στη νέα αυτή χρηματοδότηση ηγήθηκε η λονδρέζικη Zouk Capital και συμμετείχαν και οι προηγούμενοι επενδυτές, 83North, Balderton, Notion και TriplePoint. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη τα κεφάλαια που έχει «σηκώσει», από το 2012 που ιδρύθηκε έως και σήμερα, ανέρχονται σε 84 εκατ. δολ.
Όπως σημειώνεται από την ίδια την εταιρεία οι εκατομμύρια μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο κάνουν το 70% των παγκόσμιων προσλήψεων.
Η πλατφόρμα της Workable δίνει όλα τα αναγκαία μέσα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτοματοποιώντας την, με περισσότερα από 30 εργαλεία ολοκληρωμένης αξιολόγησης, ώστε τα στελέχη που ασχολούνται με τις προσλήψεις να επικεντρώνονται στην ουσία, στην επαφή δηλαδή με τους υποψηφίους και στην προσπάθεια να τους εντάξουν στον οργανισμό τους.
Η Workable έχει στηριχθεί στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence – AI) και η νέα χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί ακριβώς στην ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας στην τεχνολογία αυτή.
Ο εκ των ιδρυτών και διευθύνων σύμβουλος της Workable, Νίκος Μωραϊτάκης, σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το 2012, δημιουργήσαμε ένα απλό σύστημα προσλήψεων, ακριβώς όπως θέλαμε να είναι. Έτσι ξεκίνησε η Workable, βασιζόμενη σε ένα σχεδιασμό που γινόταν για τους χρήστες, από τους χρήστες του και αρχικά προοριζόταν να εκτιμηθεί από μερικούς ανθρώπους. Έξι χρόνια μετά και 20.000 πελάτες έχω την αίσθηση ότι η φιλοσοφία του σχεδιασμού μας δεν ήταν τόσο ιδιοσυγκρασιακή όσο νόμιζα κάποτε».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αντόνιο Κόστα: Πιο σημαντική από ποτέ η ενεργειακή συνεργασία ΕΕ – Αζερμπαϊτζάν
- Ομάν: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν δεξαμενές καυσίμων στο λιμάνι Σαλαλά
- Παπασταύρου: Τα έργα ενέργειας του Ταμείου Ανάκαμψης ενισχύουν την ανθεκτικότητα της χώρας
- CNN: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανές «σημαντικές» επιθέσεις από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ απόψε
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.