• Business

    Νέο προϊόν στο χαρτοφυλάκιο της Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας

    Ιάκωβος Μιχαλίτσης, Γενικός Διευθυντής Valeant Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας


    Σταθερή στο στόχο της παραμένει η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας, παρά την συνεχιζόμενη επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών και προοπτικών, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Σε συνεργασία με τον μητρικό Όμιλο, εφαρμόζει μεθοδικά την υλοποίηση ενός συνεκτικού σχεδίου στρατηγικών επενδύσεων, εισαγωγής καινοτόμων θεραπειών και σκευασμάτων, εξαγορών και συνεργασιών σε όλο το εύρος των προϊόντων υγείας.  

    Στο πλαίσιο αυτό, εισήγαγε στο χαρτοφυλάκιό της τον καινοτόμο συνδυασμό 2 δραστικών ουσιών (υδροχλωρικής ναλτρεξόνης / υδροχλωρικής βουπροπιόνης) για την θεραπεία της παχυσαρκίας. Το προϊόν, το οποίο κυκλοφορεί στην Ευρώπη με την εμπορική ονομασία Mysimba, είναι εγκεκριμένο από τον FDA και τον EMA για χρήση σε ενήλικες ασθενείς (ηλικίας 18 ετών και άνω), με αρχικό δείκτη μάζας σώματος 30 ή μεγαλύτερο. Μπορεί επίσης να χορηγηθεί σε άτομα με δείκτη μάζας σώματος μεταξύ 27 και 30, εάν έχουν πρόσθετες σχετιζόμενες με το βάρος παθήσεις, όπως ελεγχόμενη υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση), διαβήτη τύπου 2 ή υψηλά επίπεδα λιπιδίων (λίπους) στο αίμα.

    Με το λανσάρισμα της νέας θεραπείας στην ελληνική αγορά, η εταιρεία Valeant/PharmaSwiss Hellas, διεξάγει, επίσης, δράση κοινωνικής ευθύνης, με τίτλο “MychoiceMylife.

    Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για τη συγχώνευση των δυο θυγατρικών της Valeant στην Ελλάδα, Pharmaswiss Hellas και Bausch and Lomb, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2017. Υπενθυμίζεται ότι το 2013 ο πολυεθνικός Όμιλος Valeant προέβη στην παγκόσμια εξαγορά της ηγέτιδας εταιρείας στην Οφθαλμολογία, Bausch + Lomb, η οποία έχει αδιάλειπτη επί 164 έτη παρουσία  στη φροντίδα των ματιών. Προηγουμένως ( 2011), είχε προβεί σε μια ιδιαίτερα σημαντική αναπτυξιακή κίνηση, με την εξαγορά της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής PharmaSwiss. Στρατηγικός στόχος της επένδυσης αυτής ήταν η ενδυνάμωση των υγειών και με προοπτικές τοπικών αγορών σε διάφορες περιοχές της Νοτίου, κυρίως, Ευρώπης.

    Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας για το 2016, αναμένεται να ανέλθει στα 24,37  εκατ. ευρώ έναντι των 21,93 εκατ. ευρώ το 2015. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα για την χρήση 2016 θα δημοσιευτούν αφού ολοκληρωθεί η συγχώνευση.

    Η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας ιδρύθηκε το 2005 και σήμερα απασχολεί 79 εργαζόμενους συνολικά. Δραστηριοποιείται στον χώρο του συνταγογραφούμενου φαρμάκου, των προϊόντων OTC & φαρμακείου, των ιατρικών εργαλείων και εξαρτημάτων, της Δερματολογίας της Οφθαλμολογίας και των οφθαλμολογικών προϊόντων. Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%, τα προϊόντα που διακινεί παράγονται στην Ελλάδα. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στρατηγική συμμαχία ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ με Nestlé Health Science

     



    ΣΧΟΛΙΑ