• Business

    Νέο «κανόνι» στην τουριστική αγορά: Πτώχευσε αεροπορική εταιρεία-Στον «αέρα» πάνω από 20.000 επιβάτες

    Φωτογραφία αρχείου


    Έπεσαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης οι τίτλοι τέλους για την αεροπορική εταιρεία Cobalt όταν προσγειώθηκε και η τελευταία πτήση της εταιρείας, η οποία αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και η αναζήτηση επενδυτών δεν είχε αίσιο τέλος.

    Η ανακοίνωση της εταιρείας:

    Με μία ανακοίνωση λίγων σειρών η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε τους επιβάτες για το λουκέτο. Συγκεκριμένα στην ανάρτηση που έγινε στο site της Cobalt αναφέρεται: «H Cobalt εκφράζει την λύπη της για το γεγονός ότι θα ακυρώσει όλες τις πτήσεις από τις 23:50 στις 17 Οκτωβρίου 2018 λόγω αόριστης αναστολής των δραστηριοτήτων της. Ως αποτέλεσμα, οι μελλοντικές πτήσεις ή οι υπηρεσίες που παρέχει η Cobalt ακυρώνονται και δεν πραγματοποιηθούν πλέον.

    Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια έχουν λάβει οδηγίες ώστε να μην πάνε αύριο 18 Οκτωβρίου 2018 στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ή σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο αναχώρησης, καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις της Colbat και δεν θα υπάρχει προσωπικό της Cobalt.

    Για επιστροφές χρημάτων, επικοινωνήστε με τον πάροχο πιστωτικών καρτών ή τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα.

    Ζητούμε για άλλη μία φορά συγνώμη και ευχαριστούμε τους πολύ πιστούς μας πελάτες για την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων λειτουργίας της Cobalt.»

    Την ίδια ώρα, πηγές αναφέρουν ότι στα ταμεία της αεροπορικής έχουν μείνει μόλις 15 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις πληρωμές του προσωπικού.

    Γίνονται ήδη διευθετήσεις ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στη Κύπρο επιβάτες που βρίσκονται στο εξωτερικό αλλά και αν εξυπηρετηθούν ξένοι που είχαν αγοράσει εισιτήρια και είχαν προγραμματίσει αναχώρηση από τη Κύπρο με την Cobalt.

    Η στιγμή στο Αεροδρόμιο Λάρνακας της ανακοίνωσης του κλεισίματος της Cobalt

    H τελευταία άφιξη της εταιρείας ήταν από το Λονδίνο, ενώ και τα έξι αεροπλάνα του στόλου της Cobalt  είχαν καθηλωθεί στη δυτική πλευρά του διαύλου του αεροδρομίου της Λάρνακας.

    Λίγα λεπτά μετά την άφιξη της τελευταίας πτήσης στο αεροδρόμιο Λάρνακας ανακοινώθηκε στους επιβάτες το κλείσιμο της εταιρείας αλλά και η ακύρωση των πτήσεων.

    H Cobalt άρχισε την εμπορική της λειτουργία το 2016 και έχει δύο αεροσκάφη Α319 των 144 θέσεων έκαστο και τέσσερα αεροσκάφη τύπου Α320 των 156 θέσεων. Κατά τη φετινή χρονιά πετούσε σε 23 προορισμούς μεταξύ των οποίων η Αθήνα και άλλα ελληνικά αεροδρόμια.

    Ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία σε αριθμό θέσεων για το αεροδρόμιο της Λάρνακας, πίσω από την Aegean, με ποσοστό 8,2%. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε αργά χθες το βράδυ η υπουργός Μεταφορών της Κύπρου κ. Βασιλική Αναστασιάδου, η Cobalt μετέφερε από και προς την Κύπρο περίπου 2.500 ημερησίως και 20.000 την εβδομάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο πλήγμα στον τουριστικό κλάδο: «Λουκέτο» για γνωστή αεροπορική εταιρεία



    ΣΧΟΛΙΑ