• Business

    Νέο CEO ανακοίνωσε ο όμιλος Andromeda Seafood

    • NewsRoom

    Αlex Myers, CEO του ομίλου Andromeda Seafood


    Τον διορισμό νέου Διευθύνοντος Συμβούλου γνωστοποίησε, με ανακοίνωσή του, ο όμιλος Andromeda Seafood.

    Τον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου αναλαμβάνει, λοιπόν, ο Alex Myers. Ο κ. Myers αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του περί τα μέσα Νοεμβρίου 2019.

    Παράλληλα, ο Όμιλος, που δραστηριοποιείται κυρίως στο τσίπουρο, το λαβράκι και τον κρανιό, αναμένει την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές για την προτεινόμενη ενοποίηση με τις εταιρείες ΝΗΡΕΑΣ ΑΕ και ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕ. Στην εν λόγω συναλλαγή συμμετέχει και η AMERRA Capital Management LLC, που αποτελεί κύριο μέτοχο του Ομίλου Andromeda Seafood, καθώς και η Mubadala Investment Company, ως μετόχος στη συνδυασμένη επιχείρηση.

    Μετά την ανακοίνωση του νέου ρόλου του, ο Alex Myers δήλωσε τα εξής:

    «Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που αναλαμβάνω μια μεγάλη δημιουργική πρόκληση και θα συμμετάσχω σε μια τόσο σημαντική για τον Όμιλο συγκυρία. Τρεις εταιρείες που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια ακόμη ισχυρότερη πλατφόρμα ανάπτυξης, πιο επωφελείς εταιρικές σχέσεις με τους πελάτες μας και να παρέχουν μια υγιεινή μεσογειακή διατροφή στους καταναλωτές μας. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε μαζί, ως ομάδα, σε αυτό το σημαντικό ταξίδι προοπτικής και μετασχηματισμού».

    Από πλευράς του, ο Thor Talseth, Πρόεδρος τoυ Ομίλου Andromeda Seafood, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Άλεξ θα ενταχθεί στην ανώτατη διοικητική μας ομάδα σε αυτό το σημαντικό, για την ανάπτυξη της εταιρείας, στάδιο, για να συμβάλει ενεργά στη διαμόρφωση της περαιτέρω ανάπτυξής της. Διαθέτει αποδεδειγμένη εμπειρία σε επιτυχείς μετασχηματισμούς επιχειρήσεων, δίνει έμφαση στις ανάγκες των πελατών και την αποδοτικότητα της παραγωγής και γνωρίζει πώς να δημιουργεί ομάδες υψηλών επιδόσεων».

    Λίγα λόγια για τον νέο CEO του ομίλου

    O Alex είναι ελληνικής καταγωγής, από Έλληνες και Αμερικανούς γονείς και μεγάλωσε στην Αθήνα, προτού μεταβεί στις ΗΠΑ, όπου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Yale. Κατά τη διάρκεια της 35χρονης διεθνούς επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, ανέλαβε υψηλές θέσεις σε πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Carlsberg, η Unilever, η Getinge Group και η Hilding Anders.

    Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται επιτυχημένοι μετασχηματισμοί εταιρειών, με βάση τις εξαγωγές και την οργανική ανάπτυξη. Ο Alex διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος, τόσο σε εισηγμένες εταιρείες (Getinge Group και Arjo), όσο και σε εταιρείες συμμετοχών ιδιωτικών κεφαλαίων (Hilding Anders).



    ΣΧΟΛΙΑ