• Business

    Νέα συμφωνία με τράπεζα για την Safe Bulkers του Πόλυ Χατζηιωάννου

    Πόλυς Χατζηιωάννου ναυτιλία

    Πόλυς Χατζηιωάννου, επικεφαλής Safe Bulkers


    Σε συμφωνία με την ING Bank για την τροποποίηση μίας πιστωτικής διευκόλυνσης, προκειμένου να χαλαρώσουν οι όροι αυτής, ήρθε η Safe Bulkers του Πόλυ Χατζηιωάννου.

    Πρόκειται για την πιο πρόσφατη από μία σειρά συμφωνιών της Safe Bulkers στην προσπάθειά της να επεκτείνει τη χρηματοπιστωτική της ευελιξία, εν μέσω δυσκολιών στην αγορά της μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου.

    Η τροποποίηση καλύπτει ένα δάνειο ύψους 28,8 εκατομμυρίων ευρώ, που καλύπτει δύο νέα πλοία.

    «Αυτή είναι η δεύτερη συμφωνία που ανακοινώνουμε με στόχο να τακτοποιήσουμε της οικονομικές συμφωνίες με τις τράπεζές μας και να αυξήσουμε τη χρηματοπιστωτική μας ευελιξία τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Λουκάς Μπαρμπαρής.

    Οι όροι της συμφωνίας επιτρέπουν στη Safe Bulkers να έχει παθητικό ως και 90% των περιουσιακών της στοιχείων ως το 2017, από 85% που ήταν μέχρι πρότινος. Το ποσοστό αυτό θα επιστρέψει στο 85% το 2018.

    Η συμφωνία κατώτατης καθαρής αξίας που περιλαμβάνει η διευκόλυνση αναστέλλεται για τον επόμενο χρόνο, υπό τον όρο η εταιρεία να διατηρεί τουλάχιστον 30 πλοία. Το minimum καθαρής αξίας θα επιστρέψει στα 134,8 εκατομμύρια ευρώ στις αρχές του 2018.

    Υπενθυμίζεται ότι η Safe Bulkers υπέγραψε μία σχεδόν ίδια συμφωνία με την νορβηγική τράπεζα DNB την περασμένη εβδομάδα.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/n-tsakos-chamilotera-kerdi-gia-tin-ten-pou-omos-xepernoun-tis-prosdokies/49920



    ΣΧΟΛΙΑ