• Business

    Νέα παρέμβαση Θ. Λιακουνάκου για τη Euromedica: «Τα αρπακτικά του Farallon θα μας βρουν απέναντί τους στις δικαστικές αίθουσες»

    • NewsRoom
    Θωμάς Λιακουνάκος

    Θωμάς Λιακουνάκος


    «Δεν έχω λάβει καμία αμοιβή και δεν έχω εισπράξει ούτε 1 ευρώ από τη συμμετοχή μου στη Euromedica, από την πρώτη στιγμή της εισόδου μου σε αυτή και μέχρι σήμερα, ενώ τα τυχόν κέρδη που μου αναλογούσαν από μερίσματα φρόντιζα πάντοτε να τα επιστρέφω εκ νέου στην εταιρεία είτε μέσω νέων επενδυτικών ευκαιριών με σκοπό την αύξηση του κύκλου εργασιών και της ρευστότητάς της είτε μέσω της κάλυψης λειτουργικών της αναγκών και δη της πληρωμής μισθοδοσίας και προμηθευτών», τονίζει σε νέα δήλωση-παρέμβασή του ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες για τη Euromedica.

    Αναφερόμενος συγκεκριμένα στις κινήσεις του fund Farallon, ο κ. Λιακουνάκος κάνει λόγο για «άγρια αρπακτικά που έχουν απλώσει τα χέρια τους πάνω από την εταιρεία, εποφθαλμιώντας άπαντα τα περιουσιακά της στοιχεία και την εν γένει επιχειρηματική της δραστηριότητα».

    «Θα μας βρουν απέναντί τους στα αρμόδια Δικαστήρια για την κατασυκοφάντηση της εταιρείας μας, του ονόματός μου και της οικογενείας μου και θα μας βρίσκουν πάντοτε απέναντί τους σε αυτή τη βάναυση προσπάθειά τους να αφαιμάξουν την Οικογένεια της Euromedica», καταλήγει η δήλωση του κ. Λιακουνάκου.

    Ολόκληρη η δήλωση του κ. Λιακουνάκου έχει ως εξής:

    « Η Euromedica έχει εξελιχθεί, εντός σχετικά σύντομου χρόνου από της ιδρύσεώς της, σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους ιατρικών και υγειονομικών εν γένει υπηρεσιών στην Ελλάδα, με εξαιρετικά υψηλό μερίδιο αγοράς, έχοντας στο δυναμικό της 46 διαγνωστικά κέντρα, 12 γενικές, μαιευτικές και ψυχιατρικές κλινικές, περισσότερες από 1650 νοσοκομειακές κλίνες, μέση κίνηση 2200 επισκέψεων ασθενών την ημέρα, πάνω από 2600 εργαζομένους και πάνω από 10500 συνεργαζομένους ιατρούς, παρουσία σε 25 πόλεις στην Ελλάδα, τρία οφθαλμολογικά κέντρα, ένα εργαστήριο μοριακής βιολογίας, 5 κέντρα αποκατάστασης και 1 κέντρο αιμοδιάλυσης.

    » Γίνεται προφανές ότι η Euromedica αποτελεί, μια μεγάλη Οικογένεια, στυλοβάτη της υγειονομικής περίθαλψης του ελληνικού πληθυσμού, συμπληρώνοντας ουσιαστικά την προσπάθεια που καταβάλλει το Εθνικό Σύστημα Υγείας για υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε όλη τη χώρα. Καλύπτει δε κατά τον τρόπο αυτό – και μάλιστα σε υψηλότατο επίπεδο, λόγω διαρκούς επένδυσης σε σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και σε άριστα κατηρτισμένο προσωπικό – τις διαγνωστικές, ιατρικές και νοσηλευτικές ανάγκες δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων ανά έτος, καθώς όλες οι μονάδες της είναι συμβεβλημένες με το Δημόσιο.

    » Παράλληλα, παρέχει απασχόληση σε χιλιάδες επιστήμονες, ιδίως ιατρούς και νοσηλευτές, συμβάλλοντας ουσιωδώς στην απόσβεση του κόστους της πανεπιστημιακής εκπαίδευσής τους από πόρους της ελληνικής κοινωνίας και στην ανάσχεση του εν εξελίξει κύματος φυγής των επιστημόνων από την Ελλάδα, με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα.

    » Οι αναφορές σε βάρος μου και εν γένει σε βάρος της Οικογένειας της Euromedica περί κακοδιαχείρισης, αδιαφάνειας, οικονομικών ατασθαλιών και ποινικών αδικημάτων κρίνονται ανερμάτιστες, αόριστες, έωλες, είναι δε παντελώς ψευδείς και ανήθικες έχουσες ως κύριο μέλημά τους τη με βίαιο τρόπο δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και φοβίας στους συνεργάτες μας.

    » Η Οικογένεια της Euromedica όμως και εγώ προσωπικά δεν θα υποκύψουμε στο καθεστώς απειλών και εκφοβισμού το οποίο οξύνουν τα «λαϊκά δημοσιογραφικά δικαστήρια».

    » Δηλώνω δε κατηγορηματικά ότι σε όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με τη Euromedica έχω ενεργήσει υπακούοντας μόνο στη συνείδησή μου, στο συμφέρον της εταιρείας και των ανθρώπων της. Προσωπικά, ο ίδιος δεν έχω λάβει καμία αμοιβή και δεν έχω εισπράξει ούτε 1 ευρώ από τη συμμετοχή μου στην εταιρεία, από την πρώτη στιγμή της εισόδου μου σε αυτή και μέχρι σήμερα, ενώ μάλιστα τα τυχόν κέρδη που μου αναλογούσαν από μερίσματα φρόντιζα πάντοτε να τα επιστρέφω εκ νέου στην εταιρεία είτε μέσω νέων επενδυτικών ευκαιριών με σκοπό την αύξηση του κύκλου εργασιών και της ρευστότητάς της είτε μέσω της κάλυψης λειτουργικών της αναγκών και δη της πληρωμής μισθοδοσίας και προμηθευτών.

    » Το επιθετικό ξένο fund Farallon και οι εγχώριοι συνεργάτες του που έχουν απλώσει σαν άγρια αρπακτικά τα χέρια τους πάνω από την Εταιρεία, εποφθαλμιώντας άπαντα τα περιουσιακά της στοιχεία και την εν γένει επιχειρηματική της δραστηριότητα, συνεπικουρούμενοι σαφώς από τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα, θα μας βρουν απέναντί τους στα αρμόδια Δικαστήρια για την κατασυκοφάντηση της εταιρείας μας, του ονόματός μου και της οικογενείας μου και θα μας βρίσκουν πάντοτε απέναντί τους σε αυτή τη βάναυση προσπάθειά τους να αφαιμάξουν την Οικογένεια της Euromedica.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θωμάς Λιακουνάκος στο mononews: «Δεν θα τους αφήσουμε να κλέψουν την περιουσία των άλλων μετόχων της Euromedica»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Euromedica: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα Θωμά Λιακουνάκου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δικαστική απόφαση-βόμβα για την Euromedica



    ΣΧΟΛΙΑ