ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Άτυπη σιωπηρή παράταση αναμένεται να πάρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός για την πώληση των δύο λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Η προθεσμία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών είχε οριστεί για σήμερα, ωστόσο, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μίας εβδομάδας καθώς οι εκκρεμότητες που υπάρχουν δεν δημιουργούν ασφαλές περιβάλλον για τους υποψήφιους επενδυτές.
Στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ (Μεγαλόπολη, Μελίτης), έχουν περάσει έξι εταιρείες – κοινοπραξίες, οι οποίες καλούνται να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές.
Υπενθυμίζεται πως είναι οι:
- BEIJING GUOHUA POWER COMPANY LIMITED AND DAMCO ENERGY S.A. (CONSORTIUM)
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
- ENERGETICKÝ Α PRŮMYSLOVÝ HOLDING, Α.S. (“EPH”)
- INDOVERSE (CZECH) COAL INVESTMENTS LIMITED
- ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Η HSBC France Athens Branch ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η DLA Piper UK LLP ως νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ για τη διαγωνιστική διαδικασία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγαλύτερη «προίκα» στα λιγνιτικά της ΔΕΗ: Τι αλλάζει στα Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος, τι προβλέπεται για τους εργαζομένους
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΗ: Πρωτοβουλίες για περαιτέρω μείωση του κόστους λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπενρουμπή (Protergia): Προβληματισμός για τα «παράδοξα» του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κώστας Σκρέκας: Η ΝΔ είναι σήμερα πόλος έλξης για όλους τους πολίτες, όταν οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να διασφαλίσουν την δεύτερη θέση
- Το Ισραήλ ανακοίνωσε την εξουδετέρωση υψηλόβαθμου διοικητή της Χαμάς στη Γάζα
- Μάρκο Ρούμπιο: «Οι ενέργειες της Ρουάντας στο ανατολικό Κονγκό είναι μία καθαρή παραβίαση των συμφωνηθέντων για εκεχειρία»
- Θάνος Πλεύρης: «Πολύ σημαντικό ότι πλέον στην Ευρώπη υπάρχει αντίληψη της σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής»