• Business

    Νέα παράταση για την αξιοποίηση του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο

    Ηρώ Χατζηγεωργίου, διευθύνουσα σύμβουλος ΕΤΑΔ


    To «Γεφύρι της Αρτας» με την αξιοποίηση για την Ζώνη ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου και μαζί του γηπέδου του Τάε Κβο Ντο συνεχίζεται καθώς και ο νέος διαγωνισμός δεν είχε αποτέλεσμα με την ΕΤΑΔ να δίνει παράταση 35 ημερών.

    Χθες το μεσημέρι έληξε η προθεσμία για την υποβολή φακέλου αξιοποίησης του ακινήτου στον δεύτερο κατά σειρά ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου.

    Σύμφωνα με την ΕΤΑΔ πρέπει να δοθεί παράταση μέχρι τις 19 Απριλίου προκειμένου να υπάρξει χρόνος για να κατατεθούν νέες προτάσεις αξιοποίησης. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει παρέμβαση της Κομισιόν που συνέδεσε χρηματοδοτήσεις ύψους 464 εκατομμυρίων με την ανάπτυξη του Τάε Κβον Ντο ως συνεδριακού κέντρου.

    Οι όροι του διαγωνισμού, όπως προκηρύχθηκε πέρσι το φθινόπωρο, δεν διασφαλίζουν πως η βασική χρήση του θα είναι ένα μεγάλο μητροπολιτικών προδιαγραφών συνεδριακό κέντρο.

    Υπενθυμίζεται ως προς τις χρήσεις του υπό εκμίσθωση ακινήτου, προβλέπονται και επιτρέπονται στον ανάδοχο του διαγωνισμού: Συνεδριακοί χώροι και συνοδευτικές και υποστηρικτικές λειτουργίες μεταξύ των οποίων και εκθεσιακοί χώροι, θεματικά πάρκα, χώροι αναψυχής, ημιυπαίθριοι χώροι εκδηλώσεων, υπαίθριος κινηματογράφος, υπαίθριες μεγάλες εκδηλώσεις/γεγονότα/δρώμενα (mega events), χώροι διαδραστικών κατασκευών, εικαστικές κατασκευές/τοπόσημα, εμπορικά καταστήματα, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, χώροι εστίασης κοινού, αναψυκτήρια, φυλάκια, υπαίθριοι, ισόγειοι και υπόγειοι χώροι στάθμευσης, εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάνελ και μικρών ανεμογεννητριών, υποσταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, μικρό αλιευτικό καταφύγιο και υπαίθρια αγορά αλιέων, μόνιμος ελλιμενισμός ενός σκάφους/τοπόσημο με χρήσεις τουρισμού, αναψυχής και εστίασης, οδικό δίκτυο, εγκαταστάσεις δημοσίων συγκοινωνιακών και τεχνικών υποδομών και συνοδευτικών λειτουργιών.
    Με τα νέα πλέον δεδομένα φαίνεται ότι έχει πέσει στο τραπέζι η βασική λειτουργία- χρήση ενός Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου. Η παράταση σε αυτή τη φάση παρέχει ένα πρώτο χρονικό περιθώριο ώστε να συνυπολογισθούν και να αποτιμηθούν όλες οι επιμέρους παράμετροι -διασφάλιση χρηματοδότησης για τα έργα στο φαληρικό μέτωπο, αρχικό επενδυτικό ενδιαφέρον για το γήπεδο του Ταε Κβο Ντο, βιωσιμότητα της επένδυσης και μείγμα χρηματοδότησης για την επένδυση προς την κατεύθυνση ενός Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΕΗ FiberGrid: Πώς ο Γιώργος Στάσσης στριμώχνει Μπρουμίδη και Σταθόπουλο
    Θεοδωρόπουλος vs Τσέτη: Το success story των επιχειρηματιών που διεκδικούν τη θέση του προέδρου στον ΣΕΒ
    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δύναμη πυρός 76 εκατ. ευρώ για την εταιρεία διαχείρισης της Εγνατίας Οδού
     



    ΣΧΟΛΙΑ