• Business

    Νέα δικαστική περιπέτεια για τον Μ. Ζολώτα: Αντιμέτωπος με ερήμην καταδίκη στη Νέα Υόρκη


    Αντιμέτωπος με μία ακόμα δικαστική περιπέτεια βρίσκεται ο Έλληνας εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας, στο πλαίσιο της μήνυσης που έχει καταθέσει εναντίον της ναυτιλιακής NewLead Holdings η TransAsia Commodities για απάτη.

    Σύμφωνα με την TransAsia, ο Μιχάλης Ζολώτας και η κοινοπραξία NewLead JMEG “πούλησαν” άνθρακα τον οποίο δεν είχαν, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να αυξήσουν την τιμή της μετοχής της NewLead Holdings στον Nasdaq (όπου ήταν τότε εισηγμένη, πριν διαγραφεί).

    Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης Charles Ramos έχει καλέσει τόσο τον Μιχάλη Ζολώτα όσο και την NewLead Holdings να δώσουν εξηγήσεις για το γεγονός ότι δεν έχουν καταθέσει τα περίπου 1.400 e-mails που φέρονται να έσβησαν σχετικά με την υπόθεση, αλλά και για το γεγονός ότι δεν έχουν πληρώσει το πρόστιμο των 15.000 δολαρίων που τους είχε επιβληθεί αρχικά.

    Ο δικαστής έδωσε στους κατηγορούμενους προθεσμία 60 ημερών για να εμφανίσουν τα “χαμένα” e-mails, ενώ αν δεν το πράξουν, τότε πιθανότατα θα καταδικαστούν ερήμην, με την TransAsia να ζητά αποζημίωση της τάξεως των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα ποσό που η NewLead Holdings επισήμως αμφισβητεί, αν και αποδέχεται την ευθύνη της για παραβίαση συμβολαίου.

    Πάντως, αν όντως υπάρξει καταδίκη ερήμην, η TransAsia θα δυσκολευτεί να βρει περιουσιακά στοιχεία της NewLead που θα καλύψουν τις απαιτήσεις της, καθώς όλα τα πλοία της εταιρείας βρίσκονται είτε υπό κράτηση, είτε στα χέρια τραπεζών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: John Fredriksen: Νέο κερδοφόρο deal στον κλάδο των γεωτρήσεων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι προβλέπουν οι αναλυτές για τις τιμές των ναύλων στην αγορά ξηρού φορτίου το 2017



    ΣΧΟΛΙΑ