• Business

    Ναυάγησε το deal της Singular Logic με τον εφοπλιστή Πριόβολο – Φήμες για υπαγωγή στο πτωχευτικό δίκαιο (άρθρο 106β)

    Θεόφιλος Πριόβολος


    Στην προστασία του πτωχευτικού δικαίου με το άρθρο 106β, φαίνεται να οδηγείται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews.gr η Singular Logic.

    Αιτία και αφορμή για τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις είναι η αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της τεχνολογικής εταιρείας από τον εφοπλιστή Θεόφιλο Πριόβολο. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το «ναυάγιο» του deal συντελέστηκε εξαιτίας της εξαιρετικά χαμηλής προσφοράς που έδωσε ο εφοπλιστής για την απόκτησή της.

    Εν συνόλω η Singular Logic βαρύνεται με δανειακές υποχρεώσεις περίπου 60 εκατ. ευρώ ενώ το ύψος του προσφερόμενου τιμήματος από πλευράς του εφοπλιστή Πριόβολου ήταν περίπου 10 εκατ. ευρώ.

    Το γενναίο αυτό «κούρεμα» που ζητήθηκε για τις δανειακές υποχρεώσεις κρίθηκε ανυπέρβλητο και ως εκ τούτου τερματίστηκαν οι συζητήσεις που ήταν σε εξέλιξη με τις τράπεζες.

    Η Singular Logic είναι θυγατρική εταιρεία του ομίλου της MIG, στην οποία η τράπεζα Πειραιώς είναι ο κυριότερος μέτοχος και συνάμα ο ισχυρότερος πιστωτής.

    Όπως όλα δείχνουν το επόμενο βήμα είναι  η αναμενόμενη προσφυγή της Singular Logic στις πτωχευτικές διατάξεις του άρθρου 106β γίνεται αφ’ ενός μεν για την προστασία από τους πιστωτές και αφετέρου εξαιτίας του γεγονότος ότι η εταιρεία έχει αρνητικά κεφάλαια κίνησης. Και τούτο γιατί οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ξεπερνούν κατά 66,4 εκατ. ευρώ το κυκλοφορούν και άμεσα ρευστοποιήσιμο ενεργητικό της.



    ΣΧΟΛΙΑ