• Business

    NASA: Ο καιρός χάλασε την ιστορική εκτόξευση της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της SpaceX

    • NewsRoom
    δορυφοροι

    Space X


    Αναβλήθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών η ιστορική εκτόξευση του Crew Dragon, της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της SpaceX του Έλον Μασκ, στο διάστημα.

    Η αντίστροφη μέτρηση σταμάτησε περίπου 17 λεπτά προτού ο πύραυλος Falcon 9, στον οποίο ήταν προσαρμοσμένη η κάψουλα Crew Dragon, εκτοξευθεί από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

    Η επόμενη απόπειρα εκτόξευσης θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, στις 30 του μηνός. H αποστολή «Launce America», όπως έχει ονομαστεί, θα μεταφέρει τους αστροναύτες της NASA ν Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χέρλεϊ, μετά από  μια διαδρομή 19 ωρών με τη νέα κάψουλα Crew Dragon, στον  Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

    Πρόκειται για την πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή που θα εκτοξευθεί από αμερικανικό έδαφος, από το καλοκαίρι του 2011, όταν και ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Διαστημικών Λεωφορείων της NASA με την απόσυρση του  Atlantis. Το πρόγραμμα Διαστημικών Λεωφορείων είχε ξεκινήσει το 1981, με την εκτόξευση του Columbia, ενώ χρησιμοποιήθηκαν 5 συνολικά διαστημικά λεωφορεία (Columbia, Challenger, Discovery, Atlantis και Endeavour), Το πρόγραμμα σημαδεύτηκε από σημαντικά επιστημονικά επιτεύγματα αλλά και δύο μεγάλες τραγωδίες: Την καταστροφή του Challenger κατά την απογείωσή του το 1986 και την καταστροφή του Columbia το 2003 κατά την επιστροφή του στη Γη. Από το 2011 και μετά οι αποστολές της NASA προς τον ISS γίνονταν με την βοήθεια των ρωσικών Soyuz.



    ΣΧΟΛΙΑ