• Business

    Ν. Τσάκος: Θετικοί οι αναλυτές για την TEN παρά τις μειώσεις των ναύλων

    Νίκος Τσάκος ναυτιλία

    Νίκος Τσάκος, εφοπλιστής Tsakos Energy Navigation (TEN)


    Στη μείωση των προβλέψεων της για τα κέρδη της Tsakos Energy Navigation (TEN) προχώρησε η Stifel Financial Corp., παραμένοντας, ωστόσο, αισιόδοξη για το μέλλον και τις προοπτικές της ναυτιλιακής εταιρίας.

    Ο αναλυτής του χρηματοοικονομικού οίκου, Benjamin Nolan, περιέκοψε την πρόβλεψη του για τα κέρδη ανά μετοχή της ΤΕΝ στα 1,44 δολάρια από 1,55 δολάρια που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, λόγω της θέσης του στόλου της εταιρίας. Συγκεκριμένα, ο Nolan επισημαίνει ότι τα πλοία τύπου aframax και suezmax που έχει στην κατοχή της η εταιρία του Έλληνα εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, έφεραν λιγότερα κέρδη από όσα αναμένονταν κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

    tsakos tanker

    “Ωστόσο, η αγορά του αργού πετρελαίου παραμένει υγιής και αναμένουμε ότι θα διατηρηθεί η χαμηλή τιμή του πετρελαίου για αρκετό ακόμη διάστημα το 2016”, αναφέρει ο Νοlan σε σημείωμα του προς τους πελάτες της Stifel.

    O αναλυτής διατηρεί τη σύσταση “buy” για τις μετοχές της ΤΕΝ που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, και αναμένει ότι η εταιρία θα εμφανίσει ετήσιο ρυθμό αύξησης των ταμειακών ροών κατά 13% τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς ναυλώνει ολοένα και περισσότερα πλοία με σύμφωνα μακροχρόνιας διάρκειας.

    Ο Έλληνας εφοπλιστής αναμένεται να εμφανίσει κέρδη ανά μετοχή 0,30 δολάρια για έσοδα 112 εκατ. δολαρίων όταν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου.

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/edose-80-ek-gia-plia-afti-ine-i-sigklonistiki-istoria-tou-efoplisti-k-tomazou/45699

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/andreas-martinis-o-anthropos-sinonimo-tou-erithrou-stavrou-ke-ton-skandalon-tou/45907



    ΣΧΟΛΙΑ