• Business

    Ν. Στασινόπουλος (Viohalco): Συνεχίζουμε τις επενδύσεις στην αγορά

    • NewsRoom
    Νίκος Στασινόπουλος, Πρόεδρος Viohalco

    Νίκος Στασινόπουλος, Πρόεδρος Viohalco


    Ο πρόεδρος της Viohalco, Νικόλαος Στασινόπουλος, στο πλαίσιο του ετήσιου απολογισμού της εταιρείας, επισημαίνει τις κυριότερες εξελίξεις που καθόρισαν την πορεία κατά το 2018 και έφεραν την ιστορική επίδοση των πωλήσεων ύψους 4,4 δισ. ευρώ.

    Παράλληλα δίνει το στίγμα για το επόμενο διάστημα, υπογραμμίζοντας τις θετικές επιδόσεις της εταιρείας παρά την αβεβαιότητα στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον από τις εμπορικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν σε διεθνές επίπεδο.

    Κάνοντας μια επισκόπηση των δραστηριοτήτων στους επιμέρους τομείς, υπογραμμίζει για μια ακόμη χρονιά το σημαίνοντα ρόλο των επενδύσεων που ενίσχυσαν τη θέση των εταιρειών της Viohalco στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.

    Παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που δημιούργησαν οι εμπορικές πολιτικές παγκοσμίως αλλά και το μακροοικονομικό περιβάλλον, οι εταιρείες της Viohalco πέτυχαν για ένα ακόμη συνεχόμενο έτος να αυξήσουν τις πωλήσεις και την κερδοφορία τους το 2018, αναφέρει ειδικότερα ο πρόεδρος του ΔΣ της Viohalco, υπογραμμίζοντας ότι καθ᾽όλη τη διάρκεια του έτους, οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στην ενδυνάμωση της θέσης στις επιμέρους αγορές, μέσα από τη διαρκή επένδυση στις νέες τεχνολογίες, την έρευνα και καινοτομία, την αναβάθμιση των υφιστάμενων παραγωγικών υποδομών, που διασφαλίζει τη συνεχή βελτίωση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

    Αυτές οι προσπάθειες έχουν αποφέρει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα αποτελέσματα, όπως αποδεικνύεται από την ανθεκτικότητα των εταιρειών απέναντι σε εξωτερικές πιέσεις και την ανάληψη πολλών σημαντικών έργων.

    Ως προς τους επιμέρους κλάδους, το μήνυμα του προέδρου της Viohalco στέκεται μεταξύ άλλων στα εξής σημεία:

    -Την έναρξη υλοποίησης του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος της ElvalHalcor που θα αναβαθμίσει την παραγωγική δυναμικότητα και την αποδοτικότητα του κλάδου, ενισχύοντας τη θέση του σε ραγδαία αναπτυσσόμενες αγορές όπως η αυτοκινητοβιομηχανία

    -Την αύξηση των πωλήσεων του τομέα χαλκού και τις στρατηγικές πρωτοβουλίες που οδήγησαν σε αυξημένα ποσοστά χρησιμοποίησης των μονάδων και συνακόλουθα σε καλύτερα λειτουργικά αποτελέσματα

    -Τις βελτιωμένες πωλήσεις σε όγκους του τομέα χάλυβα που άντεξε τις πιέσεις που προκλήθηκαν από την επιβολή αμερικανικών δασμών

    -Τη θετική χρονιά για τον κλάδο των σωλήνων, που συνέπεσε με την επέτειο των 50 ετών της Σωληνουργείας Κορίνθου και συνδυάστηκε με την ανάληψη σημαντικών έργων σε Ευρώπη και ΗΠΑ

    -Το πιο ευνοϊκό περιβάλλον της εγχώριας αγοράς καλωδίων, αλλά και την επιτυχημένη διείσδυση σε νέες αγορές όπως η Σκανδιναβία και η Μέση Ανατολή.

    Για τη χρονιά που διανύουμε, οι εταιρείες της Viohalco παραμένουν προσηλωμένες στο στόχο της ενίσχυσης της θέσης τους στις αγορές, μέσα από τα επενδυτικά προγράμματα που υλοποιούν και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, που μέχρι στιγμής έχoυν αποφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα και έχουν βελτιώσει την ανθεκτικότητα σε εξωγενείς πιέσεις. Σε όλους τους επιμέρους τομείς οι εταιρείες παραμένουν αφοσιωμένες στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους και την τεχνολογική καινοτομία.

    “Ως αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών ενδυναμώνουμε τη θέση μας με στόχο να επωφεληθούμε από την όποια βελτίωση στις συνθήκες της αγοράς προκύψει κατά τη διάρκεια του 2019”, καταλήγει το ετήσιο μήνυμα του Προέδρου του ΔΣ της Viohalco προς τους μετόχους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς οι πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ έκαναν τη ΔΕΗ «ωρολογιακή βόμβα» – Η επόμενη μέρα



    ΣΧΟΛΙΑ