• Business

    Ν. Κουτσιανάς (Apivita): «Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τις εμπορικές ονομασίες»

    • NewsRoom

    Νίκος Κουτσιανάς, ιδρυτής της Apivita


    «Βρίσκομαι εδώ γιατί για μένα είναι το θέμα εθνικό», απάντησε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Apivita, Νίκος Κουτσιανάς, ερωτηθείς για το τι τον ώθησε να δώσει το “παρών” στο επιχειρηματικό φόρουμ στην πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας.

    «Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να αρχίσει να συνεργάζεται με χώρες που είναι κοντά της και με όλο τον κόσμο γιατί έτσι μπορεί να μεταφέρει τον πολιτισμό της, να φέρει οικονομικά αποτελέσματα σε συνεργασία με χώρες όπως είναι αυτή εδώ. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αναπτυξιακές πολιτικές, πολιτιστικές και οικονομικές συνεργασίες εδώ, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτό που οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν: εν τη ενώσει η ισχύς. Να ενωθούμε, να μπορέσουμε να δούμε τον άνθρωπο στη σωστή του βάση, και όχι πώς θα γίνουμε ανταγωνιστές με τους κοντινούς μας γείτονες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσιανάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Υπάρχει χώρος για όλους μας, υπάρχει χώρος για αναπτυξιακή πολιτική και είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία που ξεκίνησε ο πρωθυπουργός μας με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, τα αποτελέσματα θα είναι σημαντικά. Δεν ξέρω τι προϋποθέσεις υπάρχουν εδώ για να μπορέσει η Apivita να συνεργαστεί. Θα δούμε από τις επαφές που θα κάνουμε και είμαι σίγουρος ότι εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε σ’ αυτόν τον τομέα, να αναπτυχθούν ακόμα και τοπικές εταιρείες εδώ, στον χώρο τον δικό μας», τόνισε.

    Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για το ζήτημα των εμπορικών σημάτων και ονομασιών, ο κ. Κουτσιανάς απάντησε: «Πάντα η συνεργασία φέρνει αποτελέσματα. Και όταν λέμε συνεργασία δεν εννοούμε να επιβάλλουμε κάποιους όρους, εννοούμε να δούμε τα κοινά σημεία και με βάση τα κοινά σημεία να πορευτούμε. Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τις εμπορικές ονομασίες, η Ελλάδα έχει τόσα πράγματα να δώσει στον επιχειρηματικό κόσμο, αν όλοι οι επιχειρηματίες αγκαλιαστούμε στη λογική του ανώτερου κοινού καλού και όχι αυτό που γίνεται ως τώρα, της αρπαχτής και του ότι εμείς είμαστε οι καλύτεροι και όλοι οι άλλοι οι χειρότεροι. Χρειάζεται να ενώσουμε δυνάμεις».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ν. Κουτσιανάς (Apivita): Με 25% «τρέχουν» εξαγωγές και λειτουργική κερδοφορία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: N.Κουτσιανάς: «Το περιβάλλον στο επίκεντρο της APIVITA. Ακολουθεί το κέρδος»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: N. Κουτσιανάς (Apivita): H Ελλάδα χρειάζεται μια νέα επιχειρηματικότητα για να αντιστρέψει το κακό



    ΣΧΟΛΙΑ