• Business

    MYTILINEOS: Στα 24 ευρώ ανεβάζει η Edison την τιμή-στόχο, προβλέπει υπερδιπλασιασμό των καθαρών κερδών

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο: Ελπίδα στα αποτελέσματα για να αλλάξει η βελόνα στο ταμπλό - Γιατί η αγορά περιμένει τον Μυτιληναίο

    Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Σε αναβάθμιση της τιμής- στόχο για τη μετοχή της MYTILINEOS προχώρησε η επενδυτική εταιρεία EDISON, ανεβάζοντας την από τα 13 στα 24 ευρώ (αύξηση 85%).

    Σύμφωνα με την επενδυτική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, το upside πλέον  βρίσκεται στο ~50%.

    H EDISON προβλέπει, ουσιαστικά, διπλασιασμό των μεγεθών της ΜYTILINEOS το 2022 (συγκριτικά με το 2020), επιβεβαιώνοντας τα όσα είχε αναφέρει ο πρόεδρος της ΜYTILINEOS, Ευάγγελος Μυτιληναίος, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης (τον Ιούνιο του 2021) και όσα επαναδιατυπώθηκαν στο call των αποτελεσμάτων του εξαμήνου (στα τέλη Ιουλίου).

    Σύμφωνα με την πρόβλεψη της EDISON, τα καθαρά κέρδη αναμένεται να εκτιναχθούν πάνω από 100% το 2022 και πάνω από 125% το 2023. Η εκτίναξη αυτή στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ενεργειακή μετάβαση της εταιρείας (πράσινη ενέργεια, κυκλική οικονομία και αειφορία), αποδεικνύοντας πως η MYTILINEOS μπορεί να ηγηθεί, και σε αυτόν τον τομέα, όχι μόνο του εγχώριου αλλά και του διεθνούς ανταγωνισμού.

    Ο βρετανός αναλυτής σημειώνει, μάλιστα, την πρωτιά της εταιρείας στην Ελλάδα σε ότι αφορά τα κριτήρια ESG (περιβαλλοντικά, κοινωνικά και κριτήρια διακυβέρνησης), κάτι που μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην κερδοφορία.

    Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η πρόβλεψη της EDISON για ιδιαίτερα ελκυστικούς δείκτες P/E για τη MYTILINEOS, που για το 2022 υπολογίζεται στο ~8x, σε σύγκριση με το μέσον όρο του ανταγωνισμού που σήμερα κυμαίνεται στο ~17x.

    Ο αναλυτής της EDISON προβλέπει πως η MYTILINEOS θα μπορέσει να τετραπλασιάσει τα κέρδη προ τόκων, αποσβέσεων & φόρων (EBITDA) που σχετίζονται με την ενεργειακή μετάβαση, από ~€80m το 2020 (δηλαδή το 25% του συνολικού -€315m- EBITDA της εταιρείας) σε ~€325m το 2025 (το 60% του συνολικού -~€540m- εκτιμώμενου EBITDA της εταιρείας).

    Βασικοί πυλώνες για την ενεργειακή μετάβαση της MYTILINEOS παραμένουν:

    -οι ΑΠΕ, με την EDISON να προσβλέπει στην ολοκλήρωση της επένδυση 1.5GW φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα με την παράλληλη ωρίμανση των 4.3GW του παγκόσμιου BOT χαρτοφυλακίου της εταιρείας

    -το «πρασίνισμα» του πρωτόχυτου αλουμινίου και την ταυτόχρονη μείωση του κόστους παραγωγής του μέσω ΑΠΕ, μετά τη λήξη της τελευταίας σύμβασής με τη ΔΕΗ και

    -ο διπλασιασμός της παραγωγής του ανακυκλωμένου αλουμινίου (δευτερόχυτο), που απαιτεί μόνο το 5% της ενέργειας του πρωτόχυτου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Mytilineos: Τι σημαίνει η στρατηγική συνεργασία με την Enel στη Ρουμανία- Τα έργα ΑΠΕ ως …commodity
    Mytilineos: Προχώρησε στην πώληση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ στη Ρουμανία – Αγοραστής η Enel
    Mytilineos: Πέρασε τα 2.600 δολάρια το αλουμίνιο και τα 16 ευρώ η μετοχή – Τα ξένα funds… πίστεψαν την πρόβλεψη



    ΣΧΟΛΙΑ