Business

MYTILINEOS: Με το βλέμμα στραμμένο προς τη νέα γενιά η καινούργια στρατηγική συνεργασία

  • NewsRoom
μυτιληναιος

Ευάγγελος Μυτιληναίος. Επικεφαλης Mytilinaios Group


Ο Όμιλος MYTILINEOS κάνει μια στρατηγική κίνηση, απαντώντας στην ερώτηση των παιδιών: «Τι θέλω να κάνω σε πέντε χρόνια από τώρα, αλλά και πώς θα το καταφέρω;»

Η νέα σύμπραξη της MYTILINEOS με τον οργανισμό «The Tipping Point», στο πλαίσιο της Ε.Κ.Ε., έρχεται να δώσει τέλος στην αγωνία των παιδιών, σχετικά με το τι θα κάνουν στο μέλλον τους.

Ο όμιλος στηρίζει την υλοποίηση του ομώνυμου βιωματικού εκπαιδευτικού προγράμματός σε 15 σχολεία ανά την Ελλάδα, για το σχολικό έτος 2019-2020. Το πρότυπο αυτό πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες να μάθουν περισσότερα για τις σπουδές ή το επάγγελμα που θέλουν να ακολουθήσουν, ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι ενόψει των σημαντικών ακαδημαϊκών και επαγγελματικών αποφάσεων που θα κληθούν να πάρουν.

Το πρόγραμμα υλοποιείται εξ ολοκλήρου με τη χρήση της νέας τεχνολογίας σε ένα δομημένο φιλικό περιβάλλον. Μέσα από μια διαδικασία live mentoring (συνεδρίες), οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετέχουν, ανεξάρτητα από την γεωγραφική περιοχή όπου βρίσκονται, αλλά και την οικονομική και κοινωνική κατάστασή τους, μπορούν «να συναντήσουν» επιτυχημένους επαγγελματίες και να λάβουν απαντήσεις σε ερωτήσεις για το μέλλον τους.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μια ευρεία γκάμα επαγγελμάτων, από καλλιεργητές μανιταριών και παραγωγούς θεραπευτικών φυτών μέχρι και μηχανικούς της NASA, κερδίζοντας νέες γνώσεις και εμπειρίες και διευρύνοντας τους ορίζοντές τους. Η διοργάνωση των συνεδριών γίνεται σε επίπεδο τάξης και έχουν διάρκεια 20 έως 30 λεπτά.

Ο μαθητές/τριες βρίσκονται στο επίκεντρο του προγράμματος και διαμορφώνουν οι ίδιοι την ατζέντα συζήτησης με τους μέντορές τους, αυξάνοντας την ενεργή συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Έτσι, το πρόγραμμα καταφέρνει να τους προσφέρει τις εξής δυνατότητες:

1) σύνδεση με τον πραγματικό κόσμο της εργασίας

2) εφόδια, ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους

3) ενημέρωση για επαγγέλματα που δεν είχαν φανταστεί ότι υπάρχουν

Απώτερος στόχος είναι τόσο η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο, όσο και η πληρέστερη ενημέρωση των νέων, προκειμένου να ακολουθήσουν την κατάλληλη εκπαίδευση, που θα διευκολύνει την εύρεση εργασίας στην Ελλάδα και τη μείωση του «brain drain».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποκτά ιδιαίτερη αξία για την MYTILINEOS, αφού, εκτός από την δεδομένη στρατηγική της επιλογή να επενδύει στα σχολεία και τους νέους, για πρώτη φορά καταφέρνει να προσεγγίσει ταυτόχρονα μέντορες με ουσιαστικό ρόλο, εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να ανοίξουν τους ορίζοντες των μαθητών τους, αλλά και παιδιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που πραγματικά διψούν να μάθουν και να εμπνευστούν.

Η συνεργασία της MYTILINEOS με τον οργανισμό «The Tipping Point», υλοποιείται στο πλαίσιο των στρατηγικών συμπράξεων που αναπτύσσει η εταιρεία με σημαντικούς κοινωνικούς φορείς για την επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Στόχοι 4 και 17), συμβάλλοντας στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων σε ότι αφορά τις ακαδημαϊκές τους επιλογές και τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία σε αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.


ΣΧΟΛΙΑ