• Business

    Μorgan Stanley: Γιατί αύξησε κατά 30% την τιμή στόχο του ΟΠΑΠ

    Kamil Ziegler. Πρόεδρος ΟΠΑΠ


    Στα 7,2 ευρώ έθεσε την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Morgan Stanley -αύξηση κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση των 5,5 ευρώ- ενώ παράλληλα αναβάθμισε τη σύσταση  σε equalweight από underweight.

    Η αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης στο θέμα της φορολόγησης του ΟΠΑΠ και η μη εφαρμογή της φορολόγησης 5 σεντς ανά δελτίο κρίνεται θετική για την περαιτέρω πορεία των αποτελεσμάτων της επιχείρησης και η αμερικανική τράπεζα προχώρησε σε αύξηση των προβλέψεων για τα κέρδη της. Παράλληλα επισημαίνει ότι από την αύξηση της φορολόγησης θα επιβαρυνθεί ο ΟΠΑΠ και όχι οι παίκτες με αποτέλεσμα να απομακρύνεται το ρίσκο αλλαγών στη συμπεριφορά των παιχτών.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές της Morgan Stanley, η αποτίμηση του ΟΠΑΠ έχει επιστρέψει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα μετά την πτώση της μετοχής κατά 15% και την αύξηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη. Επίσης, χαρακτηρίζουν θετικό το γεγονός ότι η μακροοικονομική εικόνα της Ελλάδας είναι πιο ενθαρρυντική, όπως αποτυπώνεται και από την πτώση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου.

    Ο ΟΠΑΠ, εκτιμά η τράπεζα, θα μπορούσε να επιστρέψει 4,4 ευρώ στους μετόχους του την επόμενη τετραετία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/mitilineos-elpedison-ke-peristeris-kerdizoun-pososto-stin-energia/45872

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/ti-simatodoti-i-megali-simfonia-alpha-ke-eurobank-me-kkr-gia-ta-kokkina-dania/45852



    ΣΧΟΛΙΑ