• Business

    Μονομαχία Vodafone-Wind για τη Cyta – Κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές

    • NewsRoom
    Cyta

    Cyta


    Vodafone Ελλάδος και Wind Ελλάς υπέβαλαν σήμερα δεσμευτικές προσφορές για τη Cyta Hellas, τον τέταρτο μεγαλύτερο πάροχο στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, εντός της προθεσμίας που είχε οριστεί από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου.

    Αντιθέτως, ο τρίτος «μνηστήρας» που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εν Ελλάδι θυγατρική εταιρεία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, η PCCW Global, σύμφωνα με πληροφορίες δεν κατέθεσε προσφορά για την εταιρεία. 

    Το βασικό ερωτηματικό γύρω από τη διαδικασία είναι το τι προσφέρουν τελικά οι δύο «μονομάχοι» για την απόκτηση της Cyta Hellas, δεδομένου ότι πρόκειται για μία εταιρεία που δεν έχει παρουσιάσει ούτε μία κερδοφόρο χρήση από το 2007 μέχρι σήμερα και υποστηριζόταν οικονομικά από τη μητρική της, με τις συσσωρευμένες ζημίες της να αγγίζουν τα 165 εκατομμύρια ευρώ και τις δανειακές της υποχρεώσεις να κυμαίνονται στα 60 εκατ. ευρώ, την ώρα που ο τζίρος της το 2016 υποχώρησε στα 91 εκατομμύρια ευρώ (έναντι 108 εκατ. ευρώ το 2015).

    Το «δυνατό χαρτί» στην περίπτωση της Cyta είναι οι σημαντικές επενδύσεις που έχει υλοποιήσει στην Ελλάδα, όπως και το γεγονός ότι διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ιδιόκτητα δίκτυα οπτικών ινών, μήκους άνω των 5.500 χιλιομέτρων. Μάλιστα, αυτό το δίκτυο είναι συμπληρωματικό με τις επενδύσεις άλλων παρόχων, όπως της Vodafone Ελλάδος και της Wind.

    Επιπλέον, η Cyta Hellas διαθέτει ισχυρότατη παρουσία στην Κρήτη, με αξιόλογο χαρτοφυλάκιο εταιρικών πελατών (κυρίως ξενοδοχεία) που θα ήθελαν οι υπόλοιποι εγχώριοι πάροχοι.



    ΣΧΟΛΙΑ