• Business

    Μόνο ένας ξένος ομολογιούχος δικαιώθηκε για συντηρητική κατάσχεση στα Folli Follie, ύψους 2,7 εκ. ευρώ

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Μόνο έναν, και αυτόν αλλοδαπό, ομολογιούχο δικαίωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας στην ομαδική αίτηση προσωρινής διαταγής που υποβλήθηκε κατά της «αμαρτωλής» Folli Follie και των άλλων φυσικών προσώπων που εμπλέκονται στη μεγάλη απάτη.

    Σε αντίθεση με τον αλλοδαπό ομολογιούχο η απόφαση του δικαστηρίου ήταν απορριπτική για τους άλλους, περίπου 85, Έλληνες επενδυτές που ζημιώθηκαν οικονομικά από τις τοποθετήσεις τους στην εταιρεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Εν συνόλω, όλοι οι προσφεύγοντες, ζητούσαν τη συντηρητική κατάσχεση συνολικού ύψους 7 εκατ. ευρώ.

    Στην περίπτωση του αλλοδαπού ομολογιούχου το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτησή του με την οποία και έλαβε απόφαση για δέσμευση ακίνητης περιουσίας της Folli Follie συνολικού ύψους 2,7 εκατ. ευρώ.

    Ανάμεσα στους  Έλληνες ζημιωθέντες από το σκάνδαλο των Folli Follie υπήρχαν και ομολογιούχοι για τους οποίους όμως δεν ευδοκίμησε η έκδοση απόφασης συντηρητικής κατάσχεσης. Όπως έγινε γνωστό αυτή καθ’ αυτή η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της Folli Follie και των άλλων εμπλεκομένων προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 3 Μαρτίου του 2020.



    ΣΧΟΛΙΑ