ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βελτιώνει τη δομή της εταιρείας η Moncler, προσλαμβάνοντας τον Bartolomeo «Leo» Rongone ως διευθύνοντα σύμβουλο, έναν ισχυρό leader από την ανταγωνίστρια στον κλάδο των ειδών πολυτελείας, Kering, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διοίκηση και να υποστηρίξει την ανάπτυξη.
Ο Rongone πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα την 1η Απριλίου, αντικαθιστώντας τον επί σειρά ετών CEO Ρέμο Ρουφίνι (Remo Ruffini), ο οποίος παραμένει ως εκτελεστικός πρόεδρος και επικεφαλής δημιουργικού, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.
Ο διορισμός αυτός, αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας της Moncler να βελτιώσει τη δομή διακυβέρνησής της, ανέφερε η εταιρεία.
Ο Rongone, υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος στην Bottega Veneta της Kering από το 2019, αφού εντάχθηκε στον γαλλικό όμιλο πολυτελών ειδών το 2012 ως διευθύνων σύμβουλος της μάρκας Yves Saint Laurent.
Υπό τον Rongone, η Bottega Veneta αναδείχθηκε σε μια από τις πιο ανθεκτικές μάρκες για την Kering, ανέφερε σε σημείωμά της η αναλύτρια της Barclays, Carole Madjo.
«Πιστεύουμε ότι η εμπειρία του, οι κοινές αξίες και το σχετικά νεαρό της ηλικίας του» ήταν τα κλειδιά για την επιλογή του, συμπλήρωσε.
Η μετοχή της Moncler σημείωσε μικρή μεταβολή στις σημερινές πρώτες συναλλαγές στο Μιλάνο.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία, γνωστή για τα πολυτελή, υψηλής ποιότητας πανωφόρια της, είναι μια από τις αγαπημένες εταιρείες των CEOs σε χώρους όπως το Νταβός.
Όσον αφορά τον 64χρονο Ruffini, διετέλεσε στη θέση του CEO για περισσότερες από δύο δεκαετίες.
Μάλιστα, ανέλαβε τα ηνία το 2003, όταν η Moncler βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, εστιάζοντας σε προϊόντα υψηλότερης ποιότητας.
Την απέσυρε από τα καταστήματα αθλητικών ειδών μεσαίας κατηγορίας, ενώ άνοιξε τις δικές της μπουτίκ σε πολυτελείς εμπορικές περιοχές.
Από την άλλη, η Kering δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία για την επιλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου στην Bottega Veneta.
Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος έχει κάνει ήδη κάποιες αλλαγές, με την πρόσληψη του Λούκα ντε Μέο (Luca de Meo), πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Renault, ο οποίος εντάχθηκε πέρσι.
Διαβάστε επίσης:
Burberry: Αύξηση 3% των συγκρίσιμων πωλήσεων στις γιορτές – Ισχυρή δυναμική στην Κίνα
Speedex: Κεφαλαιακή αναδιάρθρωση με «πλάτη» Σφακιανάκη μετά τις ζημιές του 2024
Ryanair «τρολάρει» τον Μασκ με προσφορά για «Μεγάλους Ηλίθιους»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΛΣΤΑΤ: Οριακή αύξηση 1,5% των αφίξεων σε ξενοδοχειακά καταλύματα τον Νοέμβριο
- F1 2026 – Audi: Τα μυστικά της υβριδικής μηχανής
- Συρεγγέλα: Κατέθεσε αγωγή κατά της Κωνσταντοπούλου – «Επιμένει να με συνδέει με την Καλλιόπη Σεμερτζίδου»
- Σδούκου για ΠΑΣΟΚ: Να σταματήσουν πρώτα τις διαμάχες και μετά να μιλούν για πρωτιά