• Business

    Περιστέρης, Κοπελούζος, Στάσσης στηρίζουν το σύστημα Υγείας

    • Contributor

    Γιώργος Περιστέρης – Ευάγγελος Μυτιληναίος – Γιώργος Στάσσης – Δημήτρης Κοπελούζος


    Με χορηγίες και δωρεές οι μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι στηρίζουν το σύστημα Υγείας, προκειμένου να μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες σε εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

    Το μέγεθος της πανδημίας και η ανάγκη το σύστημα υγείας να είναι καλά οχυρωμένο, ώστε να προστατεύεται το νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, έκανε τις εταιρείες ενέργειας να προχωρήσουν σε γενναίες δωρεές  ώστε να είναι καλά προετοιμασμένες οι δημόσιες κλινικές. Οι μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι συμπαραστέκονται και στηρίζουν τον τομέα υγείας, που αυτή την περίοδο δοκιμάζεται και βρίσκεται στο επίκεντρο,  στην πρώτη γραμμή της μάχης προκειμένου να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται.

    ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

    Στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιας υγείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι Όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,48% 16,50 αποφάσισαν μετά από συνεχείς επαφές με το Υπουργείο Υγείας και τις Διοικήσεις νοσοκομείων σε διάφορες περιοχές της χώρας, να προχωρήσουν στην αγορά μηχανημάτων και υλικών που κρίνονται απαραίτητα για την ενίσχυση του έργου τους.

    Στο πλαίσιο αυτό, αγοράστηκαν:

    –        Πλήρης εξοπλισμός για την λειτουργία οκτώ (8) κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Αττικόν», για την κάλυψη των αναγκών της Κλινικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει οκτώ (8) αναπνευστήρες (εκ των οποίων ο ένας είναι φορητός για ευελιξία στην ΜΕΘ και για μεταφορές), εννέα (9) monitors τελευταίας τεχνολογίας (εκ των οποίων το ένα είναι φορητό για ευελιξία στην ΜΕΘ και για μεταφορές), έναν κεντρικό σταθμό ελέγχου monitors (για έως 16 monitors) και 18 αντλίες εγχύσεως σύριγγας.

    –        Στολές, μάσκες, αντισηπτικά κλπ. αναλώσιμα πρώτης ανάγκης για το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου (από κοινού με την εταιρεία ΗΡΩΝ)

    –        Αναπνευστήρες, ιατρικά μηχανήματα, αναλώσιμα και οικίσκοι (χώροι πρώτης υποδοχής πιθανών περιστατικών) σε νοσοκομεία της περιφέρειας (Ιωαννίνων, Σερρών και «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας).

    Η μάχη για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της κρίσης και τη διασφάλιση των μικρότερων δυνατών απωλειών σε ανθρώπινες ζωές είναι κρίσιμη και από αυτήν δεν μπορεί να απουσιάζει κανείς. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να συνδράμουμε το έργο τους με όλες μας τις δυνάμεις.

    MYTILINEOS

    Ο όμιλος Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00 συγκεντρώνει 65 ειδικούς αναπνευστήρες, δωρεά της εταιρείας “MYTILINEOS”,  οι οποίοι και παραδίδονται εντός των προσεχών ημερών στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εξοπλίσουν άμεσα αντίστοιχες νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων.

    Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε την εταιρεία “MYTILINEOS” για τη σημαντική συμβολή της στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα.

    Κοπελούζος-Fraport

    Σε δωρεά 500.000 χειρουργικών μασκών για την ενίσχυση του συστήματος υγείας με αναγκαίο ιατρικό υλικό προχώρησαν η Fraport Greece και ο Όμιλος Κοπελούζου.

    «Η πανδημία Covid-19  αποτελεί για όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους μια ανυπολόγιστη απειλή που αναμφίβολα έχει  και τεράστιες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία. Τίποτα όμως δεν έχει μεγαλύτερη αξία από την ανθρώπινη ζωή. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για ολόκληρη την ανθρωπότητα, έχουμε όλοι χρέος να υπερβούμε εαυτόν και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

    Σύσσωμο το προσωπικό και η διοίκηση της Fraport Greece και του Ομίλου Κοπελούζου,  απευθύνουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο σύνολο των εργαζομένων στους τομείς της Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

    ΔΕΗ: Δωρεά άνω των 5 εκατ. ευρώ

    Τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής προσφορά που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα οποιαδήποτε επιχείρηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης του κορωνοϊού, έκανε η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,59% 11,48.

    Συγκεκριμένα, η Επιχείρηση αποφάσισε να προβεί σε δωρεά ύψους άνω των 5 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν ανάγκες σε μάσκες, προστατευτικές στολές και γυαλιά και άλλα αναλώσιμα υλικά. Με υψηλό αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, την ώρα που δοκιμάζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η ΔΕΗ στέκεται δίπλα στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το κοινωνικό σύνολο.
    Στο πλαίσιο αυτό, επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με το υπουργείο Υγείας και την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ), προκειμένου να καταγράψει τις ανάγκες σε προμήθεια εξοπλισμού και υλικών.

    Μετά την καταγραφή των ελλείψεων, η ΕΚΑΠΥ ενημέρωσε τη ΔΕΗ ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την εξασφάλιση του εξειδικευμένου εξοπλισμού ατομικής προστασίας των επαγγελματιών υγείας, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

    Έτσι, η ΔΕΗ προχώρησε άμεσα στην αγορά από την Κίνα:
    – 1.500.000 μασκών FPP2Q και FPP3Q
    -75.000 προστατευτικών στολών Q, TYVEC 800 Series Q και TYVEC
    600 Series Q
    -50.000 προστατευτικών γυαλιών Q.

    Το υλικό θα έρθει με ειδική ναυλωμένη πτήση από την Κίνα, το κόστος της οποίας θα καλύψει εξ ολοκλήρου η ΔΕΗ. Η Επιχείρηση επιδεικνύει έτσι έμπρακτα την αλληλεγγύη της απέναντι στην κοινωνία που δοκιμάζεται, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει ολόκληρη η αγορά ενέργειας εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού.

    Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε:

    «Με την απόφασή της αυτή, η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι νοιάζεται για την κοινωνία. Οι καταναλωτές της άλλωστε είναι η ίδια η κοινωνία. Κάνει μια μεγάλης κλίμακας κοινωνική προσφορά. Καλώ όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου ενέργειας –ανάλογα με τις δυνατότητές τους- να ακολουθήσουν το παράδειγμά της ΔΕΗ».

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης δήλωσε: «Η ΔΕΗ αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη διαχρονική στήριξή της στην ελληνική κοινωνία. Οι ήρωες με τις άσπρες και πράσινες μπλούζες δίνουν τη μάχη για την υγεία όλων μας και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε δίπλα τους σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα μας. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, που δίνουν και εκείνοι τη δική τους μεγάλη μάχη για να διασφαλίσουν την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και φροντίζουν, ώστε να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».



    ΣΧΟΛΙΑ