• Business

    Μυτιληναίος: Καλή «αμυντική» επιλογή εν μέσω κατάρρευσης λένε οι αναλυτές

    • NewsRoom
    Μυτιληναίος

    Ευ. Μυτιληναίος


    Καλή «αμυντική» επιλογή εν μέσω κατάρρευσης των επενδυτικών αξιών αποτελεί η μετοχή της Μυτιληναίος  , υπογραμμίζει η Wood στην ανάλυσή της μετά τα αποτελέσματα 2019 της εισηγμένης. Με χαμηλά επίπεδα καθαρού χρέους προς ΕΒΙΤDA, ισχυρό ταμείο άνω του 1 δισ. ευρώ και χωρίς σημαντικές ωριμάνσεις ως τα μέσα του 2022, η εταιρία λογικά θα καταφέρει να διαχειριστεί την «καταιγίδα».

    Τονίζει, ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει επηρεαστεί από τον κορωνοϊό, με τα εργοστάσια να είναι πλήρως λειτουργικά ενώ δεν παρατηρείται μείωση στη ζήτηση είτε αλουμινίου και αλουμινας, είτε ηλεκτρισμού και αερίου, τονίζει ο οίκος.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και η Πειραιώς Χρηματιστηριακή, τονίζει ότι τα αποτελέσματα 2019 της εισηγμένης ήταν καλύτερα του αναμενόμενου ενώ υπογραμμίζει τα αμυντικά χαρακτηριστικά της Μυτιληναίος , με μεγάλη έκθεση στην ανθεκτική δραστηριότητα της ηλεκτροπαραγωγής και της κατασκευής μονάδων ανανεώσιμης ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας ανά τον κόσμο.

    Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι υψηλές τιμές CΟ2 και οι χαμηλες τιμές αερίου θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κερδοφορία της εταιρίας, ενώ διατηρεί σύσταση outperform.

    Στο σχόλιό της η Optima Bank αναφέρει ότι ο όμιλος έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις διατηρώντας και ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές. Όπως αναφέρει, η Μυτιληναίος  αποτελεί μια από τις πιο ελκυστικές περιπτώσεις μετοχών στην εγχώρια αγορά και η τρέχουσα τιμή στο ταμπλό είναι ελκυστική για μακροπρόθεσμους επενδυτές.

    Η Euroxx επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα ήταν καλά σε λειτουργικό επίπεδο, με τα αναπροσαρμοσμένα ΕΒΙΤDA σε νέα ιστορικά υψηλά, στα 313 εκατ. ευρώ. Το μέρισμα για το 2019, στα 0,36 ευρώ, υποδηλώνει μερισματική απόδοση 6,3%. Οσον αφορά στο 2020, είναι ένα έτος προκλήσεων αλλά ο ισχυρός ισολογισμός, τα χαμηλά επίπεδα μόχλευσης και η υπερβάλλουσα ρευστότητα άνω του 1 δισ. ευρώ αποτελούν εχέγγυο έναντι του πιστωτικού ρίσκου και παρέχουν ευελιξία στο ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον.



    ΣΧΟΛΙΑ