• Business

    Μείον 425 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις στις τράπεζες το τελευταίο δίμηνο

    • NewsRoom

    ÔÁÌÅÉÏ ÔÑÁÐÅÆÙÍ – (Öùôï ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ/EUROKINISSI)


    Κατά 425 εκατομμύρια ευρώ μειώθηκαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου του 2018. Κατά τη διάρκεια του ίδιου διμήνου, οι συνολικές καταθέσεις των επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 407 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων είχαν αύξηση κατά 18 εκατομμύρια ευρώ.

    Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο σημειώθηκε μείωση κατά 79 εκατομμύρια ευρώ στις καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, με τον ετήσιο ρυθμό μεταβολής να διαμορφώνεται σε 5,9% από 6,2% τον προηγούμενο μήνα. Τον Οκτώβριο η μείωση είχε διαμορφωθεί στα 346 εκατομμύρια ευρώ.

    Μείωση κατά 140 εκατομμύρια ευρώ παρουσίασαν, τον Νοέμβριο του 2018, οι συνολικές καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι μείωσης κατά 267 εκατομμύρια ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 5,0% από 6,6% τον προηγούμενο μήνα.

    Ειδικότερα, οι καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 240 εκατομμύρια ευρώ, έναντι μείωσης κατά 641 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 101 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 374 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

    Αύξηση κατά 60 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Νοέμβριο του 2018, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι μείωσης κατά 78 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 6,1%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Attica Bank: Στα 2,1 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι καταθέσεις στο εννεάμηνο του 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σταύρος Ψυχάρης: Ξεκινάει η δίκη του – Στο σφυρί ένα σπίτι για χρέος 30.000 – Σε πλειστηριασμό και 3 σπίτια του γιου του



    ΣΧΟΛΙΑ