• Business

    Μινωικές Γραμμές: 4,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη του ομίλου για το 2017


    Με καθαρά κέρδη μετά από φόρους 4,1 εκατ. ευρώ και κύκλο εργασιών 79,5 εκατ. ευρώ ήταν ο απολογισμός για το 2017 για τον όμιλο των Μινωικών Γραμμών.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα οικονοµικά αποτελέσµατα της χρήσης 2017 επιβαρύνθηκαν από τη σηµαντική αύξηση των διεθνών τιµών των καυσίµων και συνετέλεσαν στην αύξηση του κόστους πωληθέντων.

    Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 20,1 εκατ. ευρώ.

    Οι Μινωικές Γραμμές σημειώνουν ακόμη πως κατά την 31/12/2017, τα συνολικά ίδια κεφάλαια σε ενοποιηµένο επίπεδο ανέρχονταν σε 284,3 εκατ. ευρώ (€ 2,66 ανά µετοχή).

    Επίσης, ο τραπεζικός δανεισµός της εταιρείας διαµορφώθηκε στα € 139,3 εκατ., ενώ τα ταµειακά διαθέσιµα ανήλθαν σε € 33,8 εκατ.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως στη γραµµή της Κρήτης (Ηράκλειο-Πειραιάς), οι Μινωικές Γραµµές διατήρησαν την πρώτη θέση που παραδοσιακά κατέχουν στην αγορά αυτή.

    Ειδικότερα, σημωιένται ότι το 2017, η εταιρεία διακίνησε 684 χιλ. επιβάτες, 101 χιλ. Ι.Χ. αυτοκίνητα και 57 χιλ. φορτηγά αυτοκίνητα. Τα µερίδια αγοράς στη συγκεκριµένη γραµµή ανήλθαν περίπου σε 65% για τους επιβάτες, 62% για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και 46% για τα φορτηγά αυτοκίνητα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πόσα ευελπιστεί να κερδίσει το κράτος από την πώληση του 5% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Alpha Bank: Αυξάνεται το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στο εργατικό δυναμικό



    ΣΧΟΛΙΑ