• Business

    Μινέρβα: Μικρή παράταση για την κατάθεση των προσφορών

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Γιώργος Μανέττας
    Χρύσα Μπόνου, CEO Μινέρβα Ελαιουργική

    Χρύσα Μπόνου, CEO Μινέρβα Ελαιουργική


    Η Μινέρβα εξακολουθεί να αποτελεί ένα ισχυρό brand

    Μικρή παράταση δόθηκε στην υποβολή των προσφορών για την Μινέρβα. Έτσι αντί για τις 12 Ιουλίου, οι υποψήφιοι επενδυτές καλούνται τώρα να καταθέσουν τις προσφορές τους για την απόκτηση της ελαιουργικής εταιρείας την Τετάρτη 17 Ιουλίου.

    Η διαδικασία λέγεται πως έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου τρεις μήνες και το τίμημα για το σύνολο της δραστηριότητας της «Μινέρβα» προσδιορίζεται κοντά στα 40 εκατ. ευρώ (Βέβαια στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας δεν καθορίστηκε ελάχιστο τίμημα).

    Στην κούρσα της διεκδίκησης έχουν μπει -σύμφωνα με πληροφορίες- η βιομηχανία ζυμαρικών Μέλισσα Κίκιζας και το επενδυτικό fund ελληνικών συμφερόντων Deca Investments ενώ τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα και το όνομα ενός τρίτου διεκδικητή του επενδυτικού fund elikonos 2, στο οποίο συμμετέχουν η Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, EBDR.

    Πληροφορίες ήθελαν και το επενδυτικό fund του Βασίλη Κάτσου, να εκφράζει το ενδιαφέρον του, αλλά να αποσύρεται στη συνέχεια.

    Η αλλαγή σκυτάλης στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μινέρβα αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην αγορά.

    Ο νέος ιδιοκτήτης, όποιος είναι αυτός, είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξει το δυναμικό επαναλανσάρισμα των προϊόντων της εταιρείας σε όλα τα επίπεδα, πιέζοντας τον ανταγωνισμό.

    Παρ’ όλη την κάμψη, η Μινέρβα εξακολουθεί να αποτελεί ένα ισχυρό brand, με παρουσία σε όλο το λιανεμπόριο και ισχυρούς δεσμούς με την εγχώρια παραγωγή.

    Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει τρία εργοστάσια παραγωγής: ένα στο Σχηματάρι του νομού Βοιωτίας, ένα στο Επισκοπικό του νομού Ιωαννίνων για την παραγωγή φέτας και ένα στην Ανδραβίδα του νομού Ηλείας, το οποίο λειτουργεί ως σταθμός συλλογής γάλακτος.

    Η παραγωγική μονάδα που είχε η εταιρεία στον Πειραιά για την παραγωγή ξυδιού (την απέκτησε το 2014 μετά την εξαγορά του ξυδιού ΤΟΠ), μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις στο Σχηματάρι και το παλιό εργοστάσιο διατέθηκε προς πώληση.

    Στην εταιρεία, η οποία από το 1977 ανήκει στον διεθνή όμιλο ελληνικών συμφερόντων Peterson Zochonis απασχολούνταν στις 31 Μαΐου 2018 193 άτομα.



    ΣΧΟΛΙΑ