• Business

    Μινέρβα: Εκτός διεκδίκησης η Μέλισσα Κίκιζας – Στην επόμενη φάση η Deca

    • Του Γιώργου Μανέττα
    Χρύσα Μπόνου, CEO Μινέρβα Ελαιουργική

    Χρύσα Μπόνου, CEO Μινέρβα Ελαιουργική


    Οριστικά εκτός διεκδίκησης της «Μινέρβα» τέθηκε η Μέλισσα Κίκιζας.

    Καλά πληροφορημένες πηγές μιλώντας στο mononews.gr αναφέρουν πως η βιομηχανία ζυμαρικών της οικογένειας Κίκιζα δεν πέρασε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, καθώς η προσφορά που κατέθεσε δεν τελεσφόρησε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επόμενη φάση προκρίθηκε το επενδυτικό fund Deca -ο έτερος διεκδικητής της ιστορικής εταιρείας-, ο οποίος έχει ξεκινήσει ήδη και σχετικές συζητήσεις με την ελεγκτική εταιρεία (KPMG) που διενεργεί τον διαγωνισμό.

    Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν πως οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε θετικό κλίμα και πως σημειώνεται πρόοδος. Όλα δείχνουν ότι η Μινέρβα, η παλαιότερη ελαιουργική εταιρεία στην χώρα οδεύει στο επενδυτικό fund Deca, κάτι που μετέφερε από την πρώτη στιγμή το mononews.gr.

    Η διαδικασία πώλησης της Μινέρβα Ελαιουργική, που από το 1977 ανήκει στον διεθνή όμιλο ελληνικών συμφερόντων Peterson Zochonis, ξεκίνησε πριν από περίπου τρεις μήνες. Στην κούρσα της διεκδίκησης είχαν μπει -η βιομηχανία ζυμαρικών Μέλισσα Κίκιζας και το επενδυτικό fund Deca Investments.

    Το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στη Μινέρβα και την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος είναι έντονο στην αγορά.

    Η εταιρεία, παρ’ όλη την κάμψη, η Μινέρβα εξακολουθεί να αποτελεί ένα ισχυρό brand, με παρουσία σε όλο το λιανεμπόριο και ισχυρούς δεσμούς με την εγχώρια παραγωγή.



    ΣΧΟΛΙΑ