• Business

    MIG: Θέμα ημερών οι αποφάσεις για Singular Logic-Ναυαγεί το deal


    Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα ληφθούν οι αποφάσεις από το διοικητικό συμβούλιο της MIG, για το πως θα προχωρήσει η διαδικασία πώλησης της Singular Logic.

    Αυτό ανέφερε, στο πλαίσιο της σημερινής Γενικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος του ομίλου Παναγιώτης Θρουβάλας, δηλώνοντας μη ικανοποιημένος από το χρόνο ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων.

    «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον χρονισμό των διαπραγματεύσεων. Οι συζητήσεις με τον προτιμητέο επενδυτή για τη συμφωνία πώλησης (SPA) δεν έχουν καταλήξει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Μιλώντας στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Θρουβάλας άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, αναφορικά με το μέλλον της Singular Logic, ενώ δεν απέκλεισε και την περίπτωση να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τον δεύτερο προτιμητέο επενδυτή.

    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Nexum Holdings Limited (Sky Box) είχε αναδειχτεί προτιμητέος επενδυτής στη διαδικασία.

    Οι στρατηγικές προτεραιότητες

    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πορεία ανάκαμψης των θυγατρικών, οι οποίες επιδεικνύουν ανθεκτικότητα στις επιπτώσεις της πανδημίας, παρά τα προβλήματα σε ακτοπλοΐα και εστίαση. Σημειώθηκε επίσης, πως προχωράει η εξυγίανση του ισολογισμού, ο εξορθολογισμός βασικών δεικτών κεφαλαιακών σχέσεων μετοχικών κεφαλαίων με ίδια κεφάλαια, ενώ ολοκληρώθηκε η τακτοποίηση όλων των απαιτούμενων από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία δεικτών για την συμμετοχή των εταιρειών σε πάσης φύσεως έργα και χρηματοδοτικά προγράμματα.

    Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι στρατηγικές προτεραιότητες της διοίκησης, οι οποίες εστιάζουν σε τρεις άξονες: α) ισχυροποίησης της παρουσίας των εταιρειών στους κλάδους που δραστηριοποιούνται β) η αντιμετώπιση των δανειακών υποχρεώσεων (βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Πειραιώς) και γ) η τακτοποίηση όλων των νομικών και λογιστικών εκκρεμοτήτων, προκειμένου την εξομάλυνση του ισολογισμού.

    Να σημειωθεί πως η Γενική Συνέλευση ενέκρινε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων η έγκριση αμοιβών της διοίκησης, η ανάδειξη ορκωτού ελεγκτή και η αλλαγή έδρας.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google Newsγια την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ