• Business

    Μιχάλης Ζολώτας: Αυτοί είναι οι επόμενοι στόχοι της NewLead

    Μιχάλης Ζολώτας ναυτιλία

    Μιχάλης Ζολώτας, τέως εφοπλιστής


    Η ναυτιλιακή NewLead Holdings, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή κ. Μιχάλη Ζολώτα, δίνει έμφαση στα δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων πίσσας και ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά της έσοδα που προήλθαν από τα εν λόγω πλοία που διαθέτει διαμορφώθηκαν στα 15,7 εκ. δολάρια για το έτος 2015. Πέρυσι, η εταιρεία μετέφερε συνολικά 515.219 τόνους ή 3.177.087 βαρέλια προϊόντων πίσσας που παρήχθησαν σε διυλιστήρια πετρελαίου ανά την υφήλιο.

    Η NewLead έχει στην κατοχή της έναν στόλο 5 εξειδικευμένων τάνκερ για μεταφορά πίσσας συνολικής χωρητικότητας 18.918 dwt και μέσου όρου ηλικίας τα 7,2 χρόνια. Η εταιρεία έκανε χρήση του συγκεκριμένου στόλου το 2015 στο εντυπωσιακά υψηλό ποσοστό του 92,7%. Αναλυτικότερα, πέρυσι τα τάνκερ αυτά ήταν διαθέσιμα για 1.810 μέρες και λειτούργησαν τις 1.678. Η διαφορά μεταξύ των διαθέσιμων και των ημερών λειτουργίας αποδίδεται κυρίως στην προγραμματισμένη συντήρηση και επισκευή των δεξαμενόπλοιων της εταιρείας τη χρονιά εκείνη.

    Ο κ. Μιχάλης Ζολώτας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NewLead, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συνολική απόδοση των δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων πίσσας της NewLead για το έτος 2015 και με την αύξηση των λειτουργικών μας εσόδων σε ετήσια βάση που προέρχεται από τον συγκεκριμένο κλάδο”.

    Και συνέχισε λέγοντας ότι “Αυτή η απόδοση των τάνκερ μας είναι το αποτέλεσμα μιας ισχυρής, μακροχρόνιας σχέσης του εμπορικού μας τμήματος με διεθνείς ναυλομεσίτες, traders, διυλιστήρια και μεγάλους παράγοντες στην αγορά πετρελαίου. Η λειτουργικότητα των τάνκερ μεταφοράς πίσσας που διαθέτουμε είναι επίσης αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που έκανε η ομάδα μας. Είμαστε περήφανοι για το πλήρωμά μας καθώς έχουν πετύχει και έχουν καταφέρει η NewLead να μην έχει ανάγκη νέο εξοπλισμό ενώ δεν έχουν υπάρξει καθόλου τραυματισμοί”.

    Το τάνκερ μεταφοράς προϊόντων πίσσας "Sofia" της NewLead Holdings
    Το τάνκερ μεταφοράς προϊόντων πίσσας “Sofia” της NewLead Holdings

    Ο κ. Ζολώτας συμπλήρωσε πως η πολιτική ναυλώσεων που ακολουθεί η ναυτιλιακή θα συνεχίσει να προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς και θα περιλαμβάνει ένα μείγμα ναυλοσυμφώνων μακροχρόνιας διάρκειας. Η NewLead θα συνεχίσει να στοχεύει σε ποσοστό 65-70% να κλείνει ναυλοσύμφωνα μεγάλης διάρκειας και σε ποσοστό 30-35% σε χρονοναυλώσεις spot. Ο συνδυασμός αυτός θα επιτρέψει στην εταιρεία να διαμορφώνει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της αγοράς και να παρέχει ευελιξία σε όσους επενδύουν σε εκείνη για χρόνια.

    Σύμφωνα με τον κ. Ζολώτα, το εμπόριο προϊόντων ασφάλτου ακολουθεί ανοδική πορεία τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ο ίδιος δήλωσε ότι “Πηγές της αγοράς λένε πως η ζήτηση και η προσφορά προϊόντων ασφάλτου αναμένεται να αυξηθεί και να φτάσει τους 121 εκ. τόνους έως το 2020”.

    Ο κ. Μιχάλης Ζολώτας είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής NewLead. Όντας τρίτης γενιάς εφοπλιστής διαθέτει εμπειρία 20 ετών και κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει διαχειριστεί 120 διαφορετικά πλοία όλων των τύπων.

    Η ναυτιλιακή NewLead διαθέτει και διαχειρίζεται σήμερα στόλο 9 πλοίων. Συγκεκριμένα διαθέτει 4 φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου και 5 δεξαμενόπλοια συνολικής χωρητικότητας 195.244-dwt. Η εταιρεία στοχεύει να δημιουργήσει στόλο 30 πλοίων διαφορετικών τύπων μέσα στα επόμενα χρόνια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/61500-2/61500

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/paringile-ke-13o-tanker-suezmax-dynacom-tou-prokopiou/61477



    ΣΧΟΛΙΑ