• Business

    Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεμπλοκάρει το έργο με «καύσιμα» 27,5 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Αλέξανδρος Εξάρχου, CEO της Intrakat

    Αλέξανδρος Εξάρχου, CEO της Intrakat


    «Ξεμπλοκάρει» το μετρό Θεσσαλονίκης μετά τη νέα εξέλιξη, και λίγες ημέρες αφ’ ότου ο ισχυρός πλέον άνδρας της ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρος Εξάρχου, είχε ανέβει στη συμπρωτεύουσα για να δώσει λύσεις σε προβλήματα που είχαν οδηγήσει το έργο σε τέλμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοινοπραξία (ΑΚΤΩΡ, WEBUILD, HITACHI RAIL STS) θα βάλει άμεσα στα ταμεία της το ποσό των 27,5 εκατ. ευρώ μετά από αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων που την δικαίωναν για τις καθυστερήσεις στο έργο.

    Συγκεκριμένα θα πάρει αυτά τα χρήματα για απαιτήσεις εκατομμυρίων από προηγούμενα έτη προηγούμενων ετώνπου η Ελληνικό Μετρό δεν είχε πληρώσει. Με το ποσό αυτό θα αποπληρωθούν φειλές σε υπεργολάβους και προμηθευτές ώστε το έργο να πάρει ξανά μπρος για τα καλά και στα τέλη του 2024 να κοπεί η κορδέλα του έργου που περιμένουν όλοι οι Θεσσαλονικείς.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από δέκα μέρες μετα τη συνάντηση της διοίκησης της Ελληνικό Μετρό και του Αλέξανδρου Εξάρχου στην Θεσσαλονίκη δόθηκε πράσινο φως για να γίνουν οι πληρωμές κι έτσι το μετρό μπαίνει ξανά στις ράγες.

    Σταϊκούρας

    Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε πόλη ολιστικής ανάπτυξης, με τη δρομολόγηση και την ολοκλήρωση πολύ σημαντικών έργων και παρεμβάσεων, που ενισχύουν το γεωπολιτικό και γεω-στρατηγικό αποτύπωμά της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

    Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε εκτενώς στο σύνολο των έργων που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις πολιτικές πρωτοβουλίες, που έχουν αναληφθεί προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.

    Ειδικότερα, αναφορικά με το Μετρό Θεσσαλονίκης, ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε ότι το χρονοδιάγραμμα παράδοσης, εντός του δευτέρου εξαμήνου 2024, θα τηρηθεί απαρέγκλιτα

     

    Διαβάστε επίσης:

    Χρήστος Σταϊκούρας: «Η Θεσσαλονίκη ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης»
    Σταϊκούρας: Η Θεσσαλονίκη, με το Μετρό, γίνεται μια ακόμη πιο ελκυστική, σύγχρονη και λειτουργική πόλη
    Στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξανδρος Εξάρχου για την επιτάχυνση των έργων του Μετρό



    ΣΧΟΛΙΑ